Украинските сили за отбрана напълно деокупираха Купянск, Харковска област. Част

...
Украинските сили за отбрана напълно деокупираха Купянск, Харковска област. Част
Коментари Харесай

KRAKEN превзе Купянск, но претърпя огромни загуби край Харко...

Украинските сили за защита изцяло деокупираха Купянск, Харковска област. Част от града на левия бряг на река Оскол е освободена от бойците на частта КРАКЕН ССО " Азов Харков ".

Това заяви пресаташето на подразделението КРАКЕН Сергей Величко " Чили ". Той разгласява и видео от освободения ляв бряг на Купянск.

 Бойцы подразделения KRAKEN освободили левый берег Купянска

„ В резултат на добре координирани дейности подразделението КРАКЕН сполучливо прекоси река Оскол, което разреши на нашите сили да изгонят врага от лявата част на града. Сега градът е изцяло деокупиран и е под Украинско знаме. Контранастъплението на украинската войска продължава сполучливо на левия бряг на Оскол “, написа Сергей Величко „ Чили ".

 

По-рано OBOZREVATEL заяви, че Украинските сили за защита организират сполучливо контранастъпление в региона на Харков. По-специално бяха освободени градовете Изюм, Балаклея и Волчанск.

 

Сутринта на 10 септември въоръжените сили на Украйна, по време на контранастъпление в региона на Харков, освободиха десния бряг на град Купянск от съветските нашественици.

На 14 септември президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде в деокупирания Изюм, Харковска област. Заедно с украинските войници-освободители президентът издигна над града синьо-жълто знаме.

Също по този начин в Изюм Володимир Зеленски сподели, че въоръжените сили на Украйна сигурно ще освободят всички селища на страната, в това число Крим, от окупация, а украинците в окупация би трябвало да знаят, че Украйна ще се върне в своите градове и села, а с това и пълностоен живот ще бъдат възобновени.

 Офицеры НАТО прибыли в Харьковскую область, — разведка ЛНР | Русская весна
Високоточни удари на съветските въздушно-космически сили
в региона на Николаев са поразили пунктовете за дислокация на 28-ма мотострелкова бригада на въоръжените сили на Украйна.

В региона на селището Очаков, Николаевска област, бяха унищожени щабът и подготвителната база на обособен център за специфични интервенции " Юг " на Въоръжените сили на Украйна.

В Харковска област бяха ударени пунктовете за краткотрайно дислоциране на 66-та механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна в регионите на Харков, селата Двуречная и Купянск, както и националистическата групировка „ Кракен “ в Харков, пишат организациите.

Позициите на 80-а десантно-щурмова бригада от Въоръжените сили на Украйна бяха изумени с високоточен удар в Северск в Донецката национална република.

В резултат на ударите загубите на съперника възлизат на над 400 убити и ранени украински военнослужещи, повече от двадесет единици бронирана техника и коли.

Унищожени са и над три хиляди боеприпаса за реактивна и оръдийна артилерия от друг диаметър.

 

Разузнаването на Луганската национална република разкри идването на редови офицери от НАТО в частта на Харковска област, следена от Киев.

Това заяви подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

„ Нашите разследващи организации разкриха идването на постоянни офицери от НАТО в региона на Харков. Целта на командировката им в този регион е да провеждат взаимоотношение сред задгранични и украински подразделения “, сподели Марочко.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР