Украинските сили търпят огромни загуби на фронта и са тотално

...
Украинските сили търпят огромни загуби на фронта и са тотално
Коментари Харесай

Разузнавателен доклад: Положението на украинските сили на фронта е катастрофално

Украинските сили търпят големи загуби на фронта и са тотално неравностойни на съветските бойни елементи. Това сочи отчет на украински и западни разузнавачи,

Докладът рисува мрачна картина - съветските войски разполагат с 20 пъти повече артилерия и ракетни системи за залпов огън и 40 пъти повече муниции.

Ракетите на Киев за системите за залпов огън са съвсем на изчерпване. Руското въздушно предимство е на практика непреодолимо, а украинците съумяват доста рядко да смъкват някой съветски аероплан.

Докладът показва още, че украинските сили срещат големи компликации да отговорят на съветските артилерийски обстрели, защото техните оръдия имат обхват от 25 км, до момента в който съветските бият на 12 пъти по-голяма отдалеченост.

Противотанковите средства, твърди документът, работиха добре на първия стадий от войната, само че когато решаваща става ролята на далекобойната артилерия, те губят своето значение.

В резултат Украйна понася огромни загуби, усилват се случаите на дезертиране и предаване в плен. Посочва се, че все още Киев държи към 550 пленени руснаци, до момента в който съветските сили са заловили над 5600 украинци, което слага Киев в слаба позиция за договаряния за замяна.

Дезертьорството се ускорява с утежняването на обстановката в Донбас, като украинските сили дават по съвсем 100 жертви дневно, " което оказва мощно деморализиращ резултат ".

В същото време руснаците завземат територии в Източна Украйна и консолидират контрола си върху завзетите градове Мариупол и Херсон. В отчета се акцентира и огромната пропагандна роля на предаването на 2500-те военни в Мариупол, част от които са бойци от полка " Азов ".

В разследващия отчет се акцентира, че украинските сили изпитват голяма потребност от далекобойни артилерийски и ракетни системи. Добавя се, че Съединени американски щати ще изпратят четири мобилни системи за залпов огън Himars, а британците - три системи за залпов огън M270.

Украинските сили настояват, че имат потребност от доста повече, с цел да спрат съветското нахлуване и че ще отнеме време обещаните оръжия да стигнат до фронтовата линия, до момента в който Кремъл продължава свирепата си атака в Донбас.

Докладът установи увеличаващи се загуби на украинските сили поради можта на съветската артилерия и ракетни въоръжения.

Тактическата обстановка на Източния фронт се утежнява, украинските войски съвсем са привършили ракетите си за далекобойните системи за залпов огън от типа " Смерч " и " Ураган ", които помагаха за ефикасното прекъсване на съветското нахлуване в първите месеци на войната. Към момента оптималната далекобойност на украинските сили е 15 благи - обсега на 152/155-милиметровата артилерия и системите " Град ".

В същото време съветската войска удря с доста по-далекобойните си системи " Искандер ", системите за залпов огън " Смерч ", " Точка У " и " Ураган ".

Всичко това основава обстановка на безспорна неравностойност на бойното поле, без да загатваме цялостното доминиране на съветската авиация във въздуха, се акцентира в отчета.

Руската страна добре знае, че релативно дребен брой западни оръжия са изпратени в Украйна и че напредването им до бойните линии е постепенно и се пробва да оползотвори превъзходството си, като употребява артилерията, с цел да пробие украинската защита в Донбас.

Противотанковите системи Javelin и NLAW от Съединени американски щати и Англия потвърдиха успеваемостта си на бойното поле край Киев, Харков и в Донбас, както и атакуващите дронове. Въпреки това тези противотанкови оръжия не могат да се опълчват на съветската артилерия и ракетни системи, обобщава отчетът.

Противникът обкръжава украинските сили, съсредоточени в градовете Северодонецк и Лисичанск. Става извънредно мъчно да бъдат предпазени тези два града, откакто съперникът упражнява огневи надзор над 80% от пътищата за доставяне, се споделя още в отчета на разузнаването.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР