Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села, с

...
Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села, с
Коментари Харесай

Киев съобщи за още три освободени села в Югоизточна Украйна

Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села, с което отвоюваните от началото на контраофанзивата обитаеми места са към този момент седем, съобщи украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр, представена от Ройтерс.  

Тя означи, че през последната седмица украинските сили са отвоювали седем села по продължение на към 100-километрова линия от запад на изток, която се пада югоизточно от град Запорожие. Сред тях са и Лобковое, Левадное и Новодаровка. 

Миляр добави, че украинските войски са напреднали с общо 6,5 километра и че още веднъж са поели контрола върху повърхност от 90 квадратни километра. 

Преди това Киев съобщи, че украинската войска е отвоювала четири села в същия регион: Сторожевое, Благодатное, Нескучное, Макаровка. 

Москва към момента не е признала публично напредъка на украинските сили, само че известни съветски военни блогъри обявиха, че украинските сили са завладяли Благодатное, Нескучное, Макаровка и са траяли на юг, отбелязва, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР