Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села на

...
Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села на
Коментари Харесай

Украинските сили освободиха общо 7 населени места

Украинските сили си възвърнаха контрола върху още три села на изток. Така отвоюваните от началото на контраофанзивата обитаеми места са към този момент седем, съобщи украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр. Ожесточените боеве на фронта не престават. Рано тази заран в цяла Украйна беше оповестена въздушна паника.

Контраофанзива съгласно Франция може да продължи месеци наред.

 
Сраженията са тежки, само че ние се движим напред, това е доста значимо. Благодаря на нашите момчета за всяко украинско знаме, което в този момент се връща на полагащото му се място в селата на новоосвободената територия.
Володимир Зеленски президент на Украйна  

Заместник-министърът на защитата на Украйна Ганна Маляр съобщи, че седем обитаеми места са освободени в южните Запорожка и Донецка област, наоколо до три села, отвоювани в неделя. Площта на територията, върната под надзор, възлиза на 100 кв. км, добави тя.

Междувременно украинското министерство на защитата заяви, че силите му са напреднали " с 250 до 700 метра " в източната част на град Бахмут. Украинските сили реализираха прогрес в западната част на Донецка област и западната част на Запорожка област, който съветските източници потвърдиха, само че се пробваха да омаловажат, съобщи основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната в аналитична записка.

През нощта в цяла Украйна беше оповестена паника за въздушно нахлуване. От началото на съветската експанзия Кремъл тероризира с тази заплаха украинците. Сигналите са подадени минути преди 4:00 ч. локално време. За момента няма данни за провали, опустошения, жертви или ранени

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР