Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,

...
Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,
Коментари Харесай

Украинските сили се изтеглят от Северодонецк

Украинските сили ще " би трябвало да се изтеглят " от град Северодонецк, огромна част от който се намира под контрола на съветските сили, съобщи украинският регионален шеф на Луганска област Сергий Гайдай, написа " Ройтерс ".

В Северодонецк се водиха едни от най-тежките сражения от началото на съветското навлизане в Украйна. В града в продължение на месец има улични боеве, като настъплението на съветските сили върви постепенно и трудно.

" Украинските сили ще би трябвало да се изтеглят от Северодонецк. Получена е заповед за това ", заяви Гайдай в Телеграм, представен от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. Украинският регионален шеф обаче не сподели дали украинските сили ще бъдат изтеглени неотложно и какъв ще бъде графикът на изтеглянето.

Битката за Северодонецк е основна за Русия, защото успеха в нея ще даде опция на съветските сили да открият надзор и върху последните територии в Луганска област, които към този момент са под контрола на Украйна, отбелязва " Ройтерс ". Ако Северодонецк падне, единственият град в региона, който ще остане в украински ръце, ще е Лисичанск.

По-рано през днешния ден Сергий Гайдай заяви, че украинските сили са отблъснали съветска офанзива против южните околности на Лисичанск. Въпреки сполучливото отбиване на съветската офанзива обаче бе изгубен контрола върху основното село Миколаивка, което се намира наоколо до значима автомагистрала, която води до Лисичанск, заяви Гайдай в Telegram.
Междувременно продължава и борбата на въоръжените сили на Украйна с съветската войска в Донбас. А губернаторът на Донецк разгласи, че нито един град в региона към този момент не е безвредно място за престояване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР