Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,

...
Украинските сили ще трябва да се изтеглят от град Северодонецк,
Коментари Харесай

Украинските войски се изтеглят от Северодонецк

Украинските сили ще " би трябвало да се изтеглят " от град Северодонецк, огромна част от който се намира под контрола на съветските сили, съобщи през днешния ден украинският регионален шеф на Луганска област Серхий Хайдай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В Северодонецк се водиха едни от най-тежките сражения от началото на съветското навлизане в Украйна. В града в продължение на месец има улични боеве, като настъплението на съветските сили върви постепенно и трудно.

" Украинските сили ще би трябвало да се изтеглят от Северодонецк. Получена е заповед за това ", заяви Хайдай в Телеграм, съобщи Франс прес.

Украинският регионален шеф обаче не сподели дали украинските сили ще бъдат изтеглени неотложно и какъв ще бъде графикът на изтеглянето.

Битката за Северодонецк е основна за Русия, защото успеха в нея ще даде опция на съветските сили да открият надзор и върху последните територии в Луганска област, които към този момент са под контрола на Украйна, отбелязва Ройтерс. Ако Северодонецк падне, единственият град в региона, който ще остане в украински ръце, ще е Лисичанск.

По-рано през днешния ден Хайдай заяви, че украинските сили са отблъснали съветска офанзива против южните околности на Лисичанск.

Въпреки сполучливото отбиване на съветската офанзива обаче бе изгубен контролът върху основното село Миколаивка, което се намира наоколо до значима автомагистрала, която води до Лисичанск, заяви Хайдай в Телеграм.

Нито един град в Донецка област към този момент не е безвредно място за престояване, предизвести през днешния ден губернаторът на източния украински район Павло Кириленко, представен от Франс прес.

Той приказва пред организацията на фона на настъплението на въоръжените сили на Русия и подкрепяните от нея сепаратисти в опит да завладяват Донбас.

" Няма безвредно място, няма безвреден град в Донецка област ", съобщи Кириленко.

Той акцентира, че " е извънредно рисково за локалните поданици да останат ".

251 индивида са били евакуирани през днешния ден от Донецка област, сподели нейният губернатор. Той дефинира обстановката в района като тежка.

Кириленко даде изявлението от Краматорск - основния град на частта от Донбас, която остава под украински надзор. През последните дни съветските сили затягаха обръча към Северодонецк и Лисичанск - градове близнаци на двата отсрещни бряга на река Северски Донец, на към 80 километра на изток.

Врагът е съсредоточил своите старания върху установяването на надзор върху пътя сред Бахмут и Лисичанск, означи Кириленко. Той изясни, че главната задача е да бъде спряно съветското нахлуване към Краматорск и близкия град Славянск.

По данни на Кириленко в Краматорск, който преди началото на войната на 24 февруари бе с население от към 150 хиляди души, са останали към 45 хиляди индивида.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР