Украинските сили съобщиха, че са отблъснали руска офанзива в южната

...
Украинските сили съобщиха, че са отблъснали руска офанзива в южната
Коментари Харесай

Украйна: Русия е в задънена улица

Украинските сили оповестиха, че са отблъснали съветска атака в южната Херсонска област, че са се нараснали жертвите на съветския обстрел на Харков, само че като цяло има застой във военните дейности, съобщи Ройтерс.

Четирима души бяха убити и 20 ранени тази заран при съветски въздушни удари против Харков и различен непосредствен град в Североизточна Украйна, оповестиха локалните управляващи, а при снощните съветски удари там има седем починали и 16 ранени, показва Франс прес.

„ Около 04:30 ч. локално време врагът изстреля осем ракети от град Белгород (в Русия) към Харков “, сподели регионалният шеф Олег Синегубов в Телеграм, като уточни, че тези ракети са паднали в няколко региона на града. "В квартал "Слобидски " една от ракетите е блъснала жилищна постройка. Сградата е отчасти разрушена. По предварителни данни двама души са починали, 18 са ранени, в това число две деца ", сподели той.

Синегубов добави, че ракетна офанзива е била осъществена към 4:00 часа сутринта и против Красноград, на към 80 километра южно от Харков, при което са починали още двама души. "Няколко жилищни здания бяха разрушени, повече от 10 бяха развалени. Двама цивилни бяха убити, двама ранени, в това число 12-годишно дете ", сподели той.

За ударите се оповестява в миг, когато генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският му сътрудник Володимир Зеленски следва да се срещнат през днешния ден в Лвов, Западна Украйна.

Разположен на към 40 километра от границата с Русия в Североизточна Украйна, Харков, вторият по величина град в Украйна, е постоянно нападнат от съветската войска от началото на нашествието в края на февруари, само че съветските войски по този начин и не съумяха да завладяват града. Стотици цивилни са били убити в региона на Харков от началото на войната, споделят локалните управляващи.

"Руските сили реализират най-малък прогрес от предишния месец, а в някои случаи ние напредваме ", сподели във видеообръщение съветникът на украинския президент Зеленски, Олексий Арестович и добави: Окупаторите са в "задънена улица " от стратегическа позиция.

Украинските сили оповестиха, че са умъртвили 29 "окупатори " покрай Белогорка, североизточно от Херсон, както и че са унищожили артилерия, бронирани машини и боен склад на съперника. Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

Основните бойни танкови елементи на Русия в Украйна са износени и не са снабдени с динамична отбрана, което е повтаряне на грешките от Първата чеченска война от 1994 година, счита английското министерство на защитата, представено от ДПА. Освен това доста от екипажите не са подготвени за поддържане на ризница с динамична отбрана.

Тези проблеми евентуално способстват за необятно публикуваните произшествия с "катапултиране на купола ", добре документирани във видеоклипове на очевидци от Украйна, се споделя още в сводката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР