Украинските сили съобщават, че са свалили всички от 18-те ракети,

...
Украинските сили съобщават, че са свалили всички от 18-те ракети,
Коментари Харесай

Украйна свали 6 руски хиперзвукови ракети Кинжал само за една нощ

Украинските сили оповестяват, че са свалили всички от 18-те ракети, които Русия е изстреляла против Украйна през нощта. Сред тях са и 6 хиперзвукови ракети " Кинжал ", за които Москва преди твърдеше, че са съвсем неунищожими.

Киев публично заяви, че е поразила хиперзвуковите ракети - деяние, което демонстрира успеваемостта на новоизпратените оръжия и военно съоръжение от западните страни. По-рано този месец страната съобщи, че за първи път е свалила една ракета " Кинжал " над Киев благодарение на американската система за противовъздушна защита " Patriot ".

Украйна получи системите Patriot, които се считат за едни от най-хубавите за противовъздушна защита, в края на април като част от един от пакетите за военна помощ. Системите ще и разрешават да смъкват повече сходни хиперзвукови ракети и по този начин да предотвратява цивилни жертви.

" Кинжал " може да носи стандартни или нуклеарни бойни глави на разстояние до 2000 км. Русия употребява оръжието за първи път във военни дейности в Украйна предходната година. Руският президент Владимир Путин на няколко пъти е изтъквал " Кинжал " като доказателство за международното предимство на съветската военна техника, способна да се оправи с оръжията на НАТО.

Освен шестте ракети " Кинжал ", противовъздушната защита на страната сполучливо е свалила за една нощ 9 ракети " Калибр " и няколко ракети C-400 и " Искандер ".

Напоследък Русия нанася въздушни удари единствено от далечни дистанции, защото е в очакване на плануваната украинска контраатака. За този месец тя е изстреляла единствено осем безпилотни самолета и ракети, което е относително по-малко спрямо ежеседмичните удари през зимата. Киев твърди, че е свалил множеството от изстреляните ракети.

Киев беше главната цел на съветското нахлуване нощес. Отломките от свалените над Киев ракети предизвикаха пожари и вреди в няколко региона, като най-малко трима души са потърпевши.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР