Украинските сили са успели да си върнат контрола над няколко

...
Украинските сили са успели да си върнат контрола над няколко
Коментари Харесай

Украйна си е върнала контрол върху няколко селища край Харков

Украинските сили са съумели да си върнат контрола над няколко обитаеми места край Харков, зaяви консултант на президента Володимир Зеленски.

Контраатаката може да значи нова фаза във войната и начало на украинско нахлуване след близо седмица масирани съветски удари.

Според Москва проруските сепаратисти са стигнали административната граница на Луганска област и град Попасна е " прочистен " от украински сили.

Установяването на цялостен надзор в Донбас е една от задачите на офанзивата на Кремъл. В изявление за немско издание висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Жозеп Борел отбрани доставките на оръжие за Украйна и изключи опцията Евросъюзът да бъде медиатор в договаряния сред Украйна и Русия.

Според американското развузнаване Владимир Путин се готви за дълга война и евентиална победа в източна Украйна няма да постави завършек на спора. В среднощното си послание президентът Зеленски благодари на интернационалната общественост за поддръжката и на украинските военни за напъните им. Зеленски отдаде респект на първия президент на самостоятелна Украйна - Леонид Кравчук, за чиято кончина беше обявено през вчерашния ден.

" Благодарен съм на нашите военни, които удържат фронта и демонстрират свръхчовешка мощ при отблъскването на армията от нашественици - в миналото втората най-мощна войска в света. Днес специфична група от интернационалните специалисти, управлявана от Майкъл Макфол и Андрий Ермак, предложи пътна карта за енергийни наказания. Това е обстоен документ, който разказва какво би трябвало да се направи, с цел да се затрудни оптимално Русия да финансира войната, и в това време световната стопанска система да не търпи загуби поради лимитираните съветски енергийни запаси ", съобщи Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР