Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които

...
Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които
Коментари Харесай

Украйна унищожи 26 руски безпилотни самолета за една нощ

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала Украйна през нощта, заяви Ройтерс, като се базира на известия от Киев.

Произведените в Иран безпилотни самолети са били унищожени над елементи от източна, южна и югоизточна Украйна, допълват от военновъздушните сили.

Губернаторът на Запорожка област съобщи, че две дами са били ранени, когато парчета от свалени дронове са блъснали жилищна постройка в регионалната столица Запорожие.

" Две дами бяха ранени вследствие на нощно нахлуване от безпилотни самолети " Шахед " в Запорожие. Отломки от дронове са провокирали пожар, който е засегнал семейства в жилищен регион. Спасителите бързо са потушили пламъците. Подробностите за удара се ревизират. Терористична Русия продължава войната си против мирните хора ", се споделя в изказването на началника на регионалната администрация.

Прокурорите в източната Харковска област оповестиха, че в ресторант, магазин и офиси са били развалени от парчета от три безпилотни самолета.

Украинските Военновъздушни сили прибавиха, че нощната офанзива на Русия е включвала няколко типа ракети, само че не предоставиха повече детайлности.

Русия постоянно нанася въздушни удари по обитаеми места надалеч зад фронтовата линия в навлязлата в трета година нейна инвазия в Украйна.

Междувременно мощна детонации се е чула в 8:09 часа локално време тази заран в Одеса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Веднага по-късно е задействан сигнал за паника. Регионалните управляващи на Одеса и региона предизвестиха жителите да бъдат в укрития. В локалните канали на приложението " Телеграм " се оповестява за съветска ракета.

В 8:30 беше разгласен отбой. Реакция на управляващите след детонацията към този момент няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР