Украинските сили са пробили руската отбрана в южната част на

...
Украинските сили са пробили руската отбрана в южната част на
Коментари Харесай

Зеленски: Невъзможно е да победиш народ, който запазва единството си и знае за какво воюва

Украинските сили са пробили съветската защита в южната част на страната. Те уголемяват бързата си атака на изток, като превземат повече територии в региони, анексирани от Москва, и заплашват линиите за доставки към съветските войски.

 

Украинските войски са пробили съветските позиции на река Днепър, североизточно от Херсон, следен от Москва, заяви съветската войска и уточни, че има мощен защитителен огън. Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи във вечерното си изказване, че " в няколко района има нови освободени селища ". Той сподели, че боевете не престават, само че не даде детайлности:

 

" Продължават яростните бойни дейности на доста сектори от фронта. Но вероятността за тях остава явна - от ден на ден окупатори се пробват да избягат, вражеската войска ще понася от ден на ден загуби, от ден на ден ще се усилва разбирането за това, че Русия е направила неточност, като е тръгнала на война срещу Украйна. Невъзможно е да победиш народ, който резервира единството си и знае защо води война ".

 

Съветникът на ръководителя на офиса на президента Олексий Арестович също разяснява ситуацията в Луганска област. По думите му до цялостното избавление на градовете Северодонецк и Лисичанск остава още доста и дефинира обстановката в региона като комплицирана. 

 

През уикенда украинските сили превзеха основния град Лиман на изток, ситуиран покрай Луганск. Руските военни бяха трансформирали града в логистична база. Според отчетите украинците се придвижват към следените от Русия градове Кременная и Сватово в Луганск. Представители на Луганската и Донецката национална република оповестиха в Телеграм, че съветската войска управлява град Кременная, който се готви да окаже отпор на украинските военни. Според тях обстановката в града сега е спокойна и няма обстрели.

 

На юг ръководителят на проруската администрация на Херсонска област Владимир Салдо сподели, че украинските сили са пробили покрай Дудчани и към този момент управляват няколко обитаеми места в района.

 

Украинската атака продължава на фона на подхванатите в Москва процедурни стъпки за анексиране на четири украински района. Днес се чака документите за присъединение на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област да бъдат утвърдени и от горната камара на Народното събрание - Съвета на федерацията, откакто през вчерашния ден бяха гласувани единомислещо от Държавната дума.

 

Източник БНР 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР