Украинските сили са превзели редица окупирани селища при много остро

...
Украинските сили са превзели редица окупирани селища при много остро
Коментари Харесай

Украинските сили с много остро и бързо настъпление в източната част на страната

Украинските сили са завладяли редица окупирани селища при " доста остро и бързо " нахлуване в източната част на страната, заяви назначеният от Русия локален началник.

Украинският пробив може да се трансформира в повратна точка на войната.

Според украинския президент Володимир Зеленски, въоръжените сили на страната му през последната седмица са си възвърнали хиляда квадратни километра окупирана територия.

" Самият факт за сбъднат пробив на нашите отбранителни линии към този момент може да се дефинира като основна победа за тях. Точно това желаеха да реализират, само че въпросът е на каква цена. Прехвърлени са доста съществени украински сили, задействали са всичките си запаси ", сподели Виталий Ганчев - админ на Харковска област.

" Досега украинските сили са освободили и поели контрола на към 30 обитаеми места в Харковски район. В някои селища не престават дейностите по инспекция и подсигуряване на територията. Постепенно превземаме нови обитаеми места, като на всички места връщаме украинския байрак и сигурността на хората ", съобщи от своя страна Володимир Зеленски, президент на Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР