Украинските сили са постигнали нови успехи в района на Бахмут

...
Украинските сили са постигнали нови успехи в района на Бахмут
Коментари Харесай

ISW: Украйна постига нови успехи в Донецка област

Украинските сили са постигнали нови триумфи в региона на Бахмут и в Западен Донецк, заяви Институтът за проучване на войната (ISW) в Туитър.


Базираният във Вашингтон мозъчен концерн съобщи, че украинските сили не престават контраофанзивни интервенции в най-малко четири региона на фронта.

Руското осведомително пространство обаче прибързано заяви, че украинската контраатака към този момент се е провалила, като уточни вредите във военна техника от страна на Киев.

" Някои видни съветски ултранационалисти настояват, че развалената или унищожена техника, предоставена от Запада, демонстрира, че украинските сили не са съумели да стартират широкомащабно контранастъпление ", написа ISW.

Други съветски националисти към този момент приветстват съветските сили, които " извършват единствено съществени отбранителни интервенции, които не би трябвало да са толкоз необикновени, че да заслужават необятна хвалба ", добави институтът.

Украински публични лица обявиха, че са очаквали загуби на техника по време на контраофанзивни интервенции, като прибавиха, че съветската страна преувеличава обявените загуби за информативен резултат.

Руският деспот Владимир Путин също призна, че украинската контраатака е почнала, като съобщи, че украинските сили към момента имат нападателен капацитет. Според института това самопризнание бележи отклоняване от омаловажаването на контраофанзивата.

Промяната би се вписала в новата осведомителна политика на Кремъл, която се концентрира върху съветското заличаване на украинската техника, вместо да омаловажава интервенциите, написа мозъчният концерн. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР