Украинските сили са отблъснали атаките на руските войски в близост

...
Украинските сили са отблъснали атаките на руските войски в близост
Коментари Харесай

Фронтът в Донецк и Луганск замръзна тежко

Украинските сили са отблъснали офанзивите на съветските войски наоколо до 13 обитаеми места в източната част на страната.

В утринния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че през миналото денонощие окупационните сили са отблъснали нападенията в регионите на Новоселовское, Белогоровка в Луганска област, както и край Ямпиловка, Спорное, Красная гора, Парасковиевка, Бахмут, Клещеевка, Ивановское, Авдийевка, Водяне, Первомайское и Угледар, Донецка област.

Засега съветските войски са съсредоточени върху битката за Донецка и Луганска област , колкото и обилни да са загубите им в тези региони. По-специално,, евентуално пробвайки се да изтласкат въоръжените сили на Украйна по-далеч от по този начин наречения " кримски кулоар ". Вчера от силите на ДНР оповестиха, че в покрайнините на града се водят тежки боеве, а украинците са се укрепили. 

Отбелязва се, че врагът продължава да води офанзиви в направленията Лиман и Бахмут, като понася тежки загуби. Настъплението е несполучливо в направленията Авдиевка и Новопавловска. По направленията Купянск и Запорожие тя пази завзетите по-рано позиции.

Според анализатори активизирането на съветските войски в Донецка област има за цел да отклони вниманието на украинските сили от подготовката за контраофанзива. ISW предвижда, че Кремъл се готви за огромно нахлуване в Луганска област .
 ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна
ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна

Русия не се готви да договаря за мир

Според отчета обстановката във Волинска, Полеска, Северска и Слобожанска област не се е трансформирала значително и не се означават настъпателни групи на съперника.

Ден по-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия се надява да удължи войната, като изтощи нашите сили. Американският Институт за проучване на войната (ISW) счита, че съветският деспот Владимир Путин е подготвен да продължи пълномащабната война против Украйна най-малко още шест месеца.

Докладите от съветска страна за фронтовата линия демонстрират също заледяване на обстановката. ТАСС оповестява, че през последните 24 часа украинските въоръжени сили са обстрелвали обитаеми места в Донецката национална република 29 пъти, при което е ранен един граждански. Данните са от представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на военните закононарушения от страна на Украйна.

Владимир Рогов, ръководител на придвижването " Заедно с Русия " дава поръчка за цел село Малиновка, източно от Хуляйполе, което ще разреши на съветските сили да трансфорат града в полуанклав.

Пред държавната организация Рогов рапортува и че съветските сили укрепват позициите си в Запорожка област. Той твърди и че съветските " Торнадо-S " превъзхождат по акуратност американските HIMARS,

Според Рогов съветските сили сега обстрелват позиции на ВСУ в Орехово, Хуляйполе и Чаривне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР