Украинските сили официално не са поели отговорност за експлозиите в

...
Украинските сили официално не са поели отговорност за експлозиите в
Коментари Харесай

Мозъчен тръст в САЩ: Украинските сили официално не са поели отговорност за експлозиите в Крим

Украинските сили публично не са поели отговорност за детонациите в Крим, оповестява основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната.

Вестник " Ню Йорк таймс " заяви, че неизвестен почитан украински представител е споделил за изданието, че гърмежите към Джанкой са били проведени от " елитно украинско поделение, настоящо зад вражеските линии ", само че нито един украински представител не е оповестил, че Украйна поема отговорност за тях.

Руското министерство на защитата излезе с изказване, наричайки детонациите " резултат от бойкот ".

Според института украински удар по логистични цели в Крим, който е суверенна територия на Украйна, няма да наруши уговорките на Киев към западните сътрудници за потреблението на доставените от Запада оръжия на украинска територия или позицията на Съединени американски щати за правото на Украйна да употребява мощ, с цел да си върне територии, в това число региони завладяни от Русия през 2014 година Няма индикации, че украинските сили са употребявали доставени от Съединени американски щати оръжия при последните удари в Крим и е малко евентуално да са го създали, защото целите са много отвън обсега на предоставените от Вашингтон системи, показват анализаторите.

Атаките против съветски позиции в и към Крим евентуално са част от цялостната контраатака на Украйна за връщане на контрола върху западния бряг на река Днепър.

Кремъл продължава с напъните си прикрие хипотетично максималистичните си цели в Украйна. Институтът за проучване на войната счита, че стратегическите цели на Русия остават непроменени: промяна на режима в Киев и слагане под надзор на по-голямата част от територията на Украйна.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР