Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на

...
Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на
Коментари Харесай

Русия взриви мост в Северодонецк

Украинските сили бяха принудени да се изтеглят от центъра на Северодонецк , съобщи генералният щаб на украинската войска, съобщи Франс прес.

Междувременно, съветските сили взривиха мост, който свързва Северодонецк с различен град, като по този метод се прекъсва един от вероятните направления за евакуация на цивилни , оповестява CNN, като се базира на локалните управляващи.

" Подпомаган от артилерията, врагът организира нахлуване в Северодонецк, означи непълен триумф и принуди нашите елементи да се изтеглят от центъра на града. Сраженията не престават ", се споделя в известие на украинските въоърежни сили, оповестено тази заран във Фейсбук.

Украинският регионален шеф на Луганска област Сергий Гайдай удостовери, че украинските сили са се изтеглили от центъра на града.

" Уличните боеве не престават (...) руснаците не престават да унищожават града ", написа той във Фейсбук тази заран, като разгласява фотоси на разрушени и горящи здания.  
Руските сили бомбардират химическия завот " Азот ", в който са се укрили цивилни, и пречиствателни станции в Северодонецк, съобщи Гайдай.

Трима цивилни, измежду които 6-годишно момче , починаха при бомбардировки на Лисичанкс през последните 24 часа, заяви регионалният шеф.

Превземането на Северодонецк ще даде опция на съветските сили да провеждат нахлуване към Краматорск, различен огромен град в Донбас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР