Украинските сили, базирани на десния бряг на река Днепър, често

...
Украинските сили, базирани на десния бряг на река Днепър, често
Коментари Харесай

ВСУ провеждат активно разузнаване с бой на левия бряг на р.Днепър

Украинските сили, основани на десния бряг на река Днепър, постоянно правят набези на левия наоколо до град Херсон, откъдето се чака да опитат да изгонят съветските войски, съобщи районен чиновник пред Reuters във вторник, написа

Руските сили държат източния бряг на Днепър покрай Херсон, откогато се отдръпнаха от южния град през ноември след месеци на окупация, само че се чака Украйна да стартира пролетна контраатака, с цел да се опита да си върне повече територия.

Юрий Соболевски, заместник-ръководител на регионалната администрация на Херсон, съобщи, че нападенията имат за цел да понижат бойните качества на съветските войски, които обстрелват град Херсон, откогато са били принудени да се отдръпват.

" Нашите военни посещават левия (източен) бряг доста постоянно, провеждайки рейдове. Украинските въоръжени сили работят и работят доста дейно ", увери Соболевски пред украинската телевизия.

" Резултатите ще дойдат както на десния бряг на Херсонска област, когато с помощта на комплицирана и продължителна интервенция те съумяха да освободят нашите територии с минимални загуби за нашите военни. Същото се случва в този момент на левия бряг “.

Русия завладя региона на Херсон скоро след пълномащабното си навлизане в Украйна преди 14 месеца и от този момент продължава да държи цялата територия на района на изток от Днепър.

Военни анализатори споделят, че Украйна евентуално скоро ще стартира контранастъпление и че една от главните цели може да бъде спиране на сухопътния кулоар сред Русия и Крим. Възвръщането на цялата Херсонска област би било значима стъпка към постигането на тази цел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР