Украинските правоохранителни органи са започнали разследване на разстрел на невъоръжени

...
Украинските правоохранителни органи са започнали разследване на разстрел на невъоръжени
Коментари Харесай

Украинската прокуратура започна разследване на екзекуция на предали се войници на Киев

Украинските правоохранителни органи са почнали следствие на разстрел на невъоръжени бойци на Киев от съветски военнослужещи, съобщи Укринформ, като се базира на известие на украинската основна прокуратура, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12142
Под процесуалното управление на Донецката регионална прокуратура е почнало досъдебно наказателно произвеждане по отношение на нарушавания на законите и обичаите на войната, наред с съзнателно ликвидиране (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна), излиза наяве от известието.

В интернет през вчерашния ден бе публикуван видеоклип, на който се вижда по какъв начин съветски военнослужещи стрелят по невъоръжени украински бойци. По предварителни данни това се е случило наоколо до бдителен пост край село Степово, Покровска област.

" На видеото се вижда по какъв начин група лица в съветски униформи стрелят отблизо разстояние по двама невъоръжени военнослужещи в униформи на украинските въоръжени сили, които се предават като пленници. Следователите и прокурорите са почнали следствие на този факт ", съобщи украинската основна прокуратура.

От държавното обвиняване също по този начин означиха, че убийството на военнопленници е жестоко нарушаване на Женевската спогодба и съставлява тежко интернационално закононарушение.

Комисарят по правата на индивида в украинския парламент Дмитро Любинец съобщи, че ще се обърне към Международния комитет на Червения кръст и Организация на обединените нации, с цел да записват те следващото военно закононарушение, осъществено от Руската федерация - екзекуция на предали се украински бранители.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР