Украинските отбранителни сили на Украйна за свалили 51 от 67-те

...
Украинските отбранителни сили на Украйна за свалили 51 от 67-те
Коментари Харесай

Украйна свалила 51 от 67 руски крилати ракети в сряда

Украинските отбранителни сили на Украйна за свалили 51 от 67-те съветски крилати ракети, изстреляни в сряда, разяснява висшият военачалник на страната, след удари, които повредиха уреди за произвеждане на електрическа енергия, оповестява " Ройтерс ".

Главнокомандващият Валерий Залужни, пишейки в Telegram, сподели, че 30 ракети са изстреляни единствено против Киев, като добави, че 20 са свалени.

" Днес страната терорист, Руската федерация, нанесе масиран ракетен удар по сериозната инфраструктура на нашата страна. Тъй като не може да победи въоръжените сили на Украйна, врагът води война с цивилни, топлоелектрически централи, медицински институции и даже бебета ", написа Залужни в Telegram.

Според Залужни по време на днешната офанзива съперникът е изстрелял ракети с въздушно (X-101/X-555) и морско (Калибър) базиране.

" Благодаря на военнослужещите, чийто професионализъм избавя животи. Те са модел за подражателство за целия свят. Това, което вършиме при непрекъснат дефицит на въоръжение, техника, муниции е на ръба на вероятното. Благодаря на страните сътрудници за предоставените системи за Противовъздушна отбрана и ПРО, които покриват небето над нас. Мирът в Европа зависи директно от стабилността и сигурността на Украйна ", заключи главнокомандващият.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР