Украинските националистически сили, оттеглящи се от селищата в Луганск, унищожават

...
Украинските националистически сили, оттеглящи се от селищата в Луганск, унищожават
Коментари Харесай

Украинските сили в Донбас използват тактиката на изгорената земя

Украинските националистически сили, оттеглящи се от селищата в Луганск, унищожават всичко по пътя си, твърди ръководителят на Луганската национална република Леонид Пасечник.

Силите на Луганск и Донецк и съветското министерство на защитата неведнъж упрекваха украинските доброволчески ултранационалистически сили, че употребяват тежка артилерия против градски региони, от които са се отдръпнали.

„ Въоръжените формирования на укрофашистите, осъзнавайки безнадеждността на своята опозиция, в безсилната си ненавист унищожават всичко по пътя си по време на отстъплението си ", съобщи той.

" Откриват огън по жилищни здания, минират региона, унищожават обекти от гражданска инфраструктура. Този незаконен режим сподели същинското си лице “, сподели Пасечник пред съветски медии в неделя.

По-рано денем съветското министерство на защитата упрекна отряд „ Азов “ – намерено неонацистко поделение на украинската национална армия, че употребява тежка артилерия „ Град “ за нанасяне на удари по жилищни региони и учебно заведение в покрайнините на фронтовия град Мариупол, убивайки голям брой цивилни.

Ден по-рано съветското Министерство на защитата упрекна националистическите сили, че са обстрелвали жилищни региони в Старобелск в някогашната следена от Киев част на Луганска област, употребявайки също пускови установки " Град ", откакто се отдръпнаха от града, като още веднъж предизвикаха жертви измежду локалните поданици.

В неделя съветските сили упрекнаха украинските формирования с всеобщо потребление на муниции, цялостни с фосфор покрай летище Гостомел край Киев. Използването на такива оръжия е неразрешено според Конвенцията на Организация на обединените нации за някои стандартни оръжия от 1980 година

Във връзка с това, представителят на Министерството на защитата Игор Конашенков сподели в петък, че украинските сили съзнателно слагат пускови установки " Град " в жилищни региони на Киев, в това число площад Шевченко - тактичност, за която се твърди, че им е преподавана от американски инструктори, целяща максимизиране на цивилните жертви при положение на ответен огън.

Руските военни настояват, че са създали всичко допустимо, с цел да не позволен интервенцията в Украйна да се трансформира в кърваво меле в гъсто обитаеми региони, а силите им значително са избягвали градовете през първите три дни на интервенцията, с цел да избегнат цивилни жертви.

Москва също прави разлика сред ултранационалистическите доброволчески батальони, като Азов, и постоянната украинска войска. В петък президентът Путин прикани украинските военни да вземат властта от „ бандата наркомани и неонацисти “ в Киев.

Русия стартира военна интервенция в Украйна в четвъртък след публична молба за помощ от съдружниците си от ДНР и ЛНР, защото те се опитваха да се оправят с възходящите офанзиви от украинските сили. Москва призна републиките за самостоятелни страни в понеделник.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР