Украинските набези поставят Русия пред дилемата дали да укрепи позициите

...
Украинските набези поставят Русия пред дилемата дали да укрепи позициите
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия е пред дилема къде да укрепи своите позиции

Украинските нападения слагат Русия пред алтернативата дали да укрепи позициите си в Русия или в окупираните територии, показва английското военно разузнаване в разбора си на събитията и опита на диверсионни групи да обхванат в Белгородска област.

Освен набезите, показват създателите на отчета, е имало и удари на дронове по Белгород, управляващите са били принудени да стартират евакуация на жителите на граничния град Шебекино след украински обстрел. По оценка на английското разузнаване, представено от Би Би Си, съветските военни и вътрешни сили (граничари и ФСБ) евентуално са съумели да овладеят ситуацията по-успешно, в сравнение с в предходни случаи.

В същото време, съгласно прессъобщение на съветското министерство на защитата, военните е трябвало да прибегнат до разполагането на цялостен набор от бойна техника на съветска територия, в това число бойни хеликоптери и тежката огнехвъргачна система ТОС-1А.

Според английското разузнаване в този момент съветското командване е изправено пред остра алтернатива - да укрепи защитата си в граничните региони на Русия или да укрепи позициите си в окупираните региони на Украйна.

На фона на следващата масирана ракетна офанзива против Киев губернаторите на Белгородска, Брянска и Курска област оповестиха за нощни и утринни набези на територията на техните области. За първи път към тях се причисли и ръководителят на Смоленска област, която граничи с Беларус.

" Днес към 3 ч. сутринта в село Пересна, Починковски регион, и в село Диваси, Смоленска област, два безпилотни летателни апарата с отдалечен обхват на деяние нападнаха обекти на горивно-енергийния комплекс. Няма жертви и потърпевши. Няма и сериозни вреди или пожари ", заяви и. д. губернатор на Смоленска област Василий Анохин в канала си в Телеграм.

Ръководителят на Курска област Роман Старовойт удостовери известията за гърмежи.
" Тази нощ няколко украински дрона бяха свалени от система за противовъздушна защита покрай Курск ", написа той след среднощ в Телеграм.
В Брянска област " ВСУ обстрелва " две села - Ломаковка в Стародубски общински регион и Нова Погошч в Суземски регион, разгласи губернаторът Александър Богомаз. Няма потърпевши, във второто село се е запалила къща. Украинските военни не са коментирали това изказване.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков написа сутринта, че нощта в региона е " минала относително умерено ". " Вчера към 2 ч. чух в Шебекински регион, че обстрелът на територията от страна на Въоръжените сили на Украйна продължава ", сподели той.

Ден по-рано Белгородска област беше подложена на масиран обстрел, като управляващите пристъпиха към евакуация на жителите на граничния град Шебекино и други гранични обитаеми места. Това следва освен от изказванията на управляващите, само че и от оповестените фотоси и видеоклипове.
Губернаторът заяви, че повече от 2500 души са настанени в центрове за краткотрайно настаняване в Белгородска област.
" Разбира се, изискванията са много сложни. Това са големи спортни уреди, в които има стотици кревати, където спят и възрастни, и дребни. Много са въпросите, които си задават жителите на Шебекино и пограничните села, като се стартира от това кой ще заплаща комуналните услуги, какво става с нашата благосъстоятелност, кой я охранява, какво става с работните места, какво става с моята ипотека... ", написа Гладков.
Петият съветски губернатор, който оповестява за нападението, е ръководителят на Калужска област, където през вчерашния ден бе открит паднал дрон. По негови данни в 6:45 ч. в Кировски регион на региона " неидентифициран обект " е паднал в гората, вследствие на което е избухнал гърмеж, " икономически обекти и жилищни здания не са потърпевши ", жителите също.

Междувременно украинските медии разгласиха фотоси на поданици на Киев, които са решили да прекарат нощта в метрото, опасявайки се от нови въздушни удари. Ден по-рано трима души, измежду които и едно дете, станаха жертви на друга офанзива.
Източник offnews.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР