Украинските и руските сили се сражават от месеци за източния

...
Украинските и руските сили се сражават от месеци за източния
Коментари Харесай

Руските щурмови части водят боеве в Западен Бахмут, ”Вагнер” се опасяват от възможна украинска контраатака

Украинските и съветските сили се борят от месеци за източния украински град, от който значително са останали единствено отломки. Министерството не даде повече детайлности за настоящия процес на борбата.

 

Киев съобщи, че съветските войски са постигнали някои триумфи в яростните сражения за Бахмут, само че добави, че украинските сили владеят ситуацията.

 

" Решенията се вземат според от военната целенасоченост ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

 

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че Киев интензивно приготвя нови елементи, които следва да се появят на фронта. Зеленски и други публични представители от дълго време дават обещание Украйна да стартира нахлуване.

За щурма на Бахмут Русия в забележителна степен разчита на силите на частната военна компания " Вагнер ", чийто пълководец Евгений Пригожин изрази безпокойствие от допустима украинска контраофанзива.

 

" Днес убиваме тези, които са подготвени в Украйна, само че тези, идващи от Германия, ще бъдат софтуерно образовани ", сподели той в аудиозапис, публикуван в Телеграм от неговата пресслужба. Очевидно той има поради украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове " Ейбрамс ", предоставени от Съединени американски щати.

" Западът е дал над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори единствено това стига за оказване на сериозна опозиция. "

 

Пригожин планува, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, защото сега калта по украинските полета е доста мъчно проходима за военната техника.

 

" Те ще атакуван. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние би трябвало да се съпротивляваме ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР