Украинските граждани вече не могат да пътуват безплатно с влак

...
Украинските граждани вече не могат да пътуват безплатно с влак
Коментари Харесай

БДЖ спря да вози безплатно украински бежанци

Украинските жители към този момент не могат да пътуват гратис с трен на територията на България. Това влезе в действие от 00.00 часа на 26 юли, сряда, само че издадените преди този момент билети за пътешестване на последващи дати ще важат. Поради каква причина се стопира тази стратегия, от " Български държавни железници " (БДЖ) не показват.

Държавният жп транспортьор обезпечава от началото на март безвъзмезден транспорт с трен за всички нуждаещите се жители на Украйна, които минават границата с България и желаят да доближат съответна дестинация на територията на страната. За задачата компанията получи два бюджетни транша от дотации – и при започване на юли за.

От БДЖ регистрират, че досега посредством билетите " HELP UKRAINE " сред териториите на България и Румъния са превозени над 10 000 жители на Украйна. Близо 30 000 безвъзмездни билета за пътешестване с трен са били издадени на украински жители на територията на страната. Дали са изразходвани всички 6 млн. лева не се отбелязва в известието на държавните железници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР