Украинските граждани, пребиваващи в чужбина, да останат извън страната до

...
Украинските граждани, пребиваващи в чужбина, да останат извън страната до
Коментари Харесай

Украйна: Гражданите да не се връщат от чужбина до пролетта

Украинските жители , пребиваващи в чужбина, да останат отвън страната до пролетта заради възходящата опасност от съветски офанзиви през зимните месеци, прикани вицепремиерът на Украйна.

" За страдание, мрежите (електрическите мрежи и др.) не могат да устоят.... Ако имате опция да прекарате зимата в чужбина, коства си да го извършите ", съобщи Ирина Верешчук по време на телевизионно послание , съобщи АА.

Тя също по този начин съобщи, че Русия " се е обърнала към гнет на цивилното население ", тъй като " губи на бойното поле ".
В
ерешчук, която е и министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии в страната, означи, че би желала украинците да възстановят Харковска и Херсонска област и всички други градове и села в Украйна " дружно ", когато настъпи пролетта.

" Да се върнете в този момент значи да рискувате себе си и децата си, уязвимите си родственици ", сподели Верешчук.

Енергийната инфраструктура на Украйна е обект на съветски въздушни удари от началото на войната през февруари.
В четвъртък украинското държавно управление заяви, че ще понижи потреблението на сила в цялата страна с 20% заради по-малкото произвеждане от развалените енергийни уреди.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че 30% от електроцентралите в Украйна са били разрушени от 10 октомври насам.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР