Украинските граждани, които потърсиха и се регистрираха за временна закрила

...
Украинските граждани, които потърсиха и се регистрираха за временна закрила
Коментари Харесай

Мариана Тошева: Държавата ще се погрижи за украинските бежанци от уязвимите групи

Украинските жители, които потърсиха и се записаха за краткотрайна протекция у нас, са 130594, като сега на територията на страна са 91903. За 25479 души страната поставя грижи - заслон и изхранване главно във ведомствени бази и хотели, които вземат участие във втората фаза на филантропичната стратегия за подкрепяне на украинските бежанци, която завършва в края на септември. Това регистрира в студиото на " Денят стартира " ръководителят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева.

" Актуализира се проектът за краткотрайна протекция. Съгласно този проект и плановете, които бяха направени, би трябвало да има непрекъсната грижа само и единствено за така наречен уязвими групи - т.е. заслон и изхранване за хора, за които е невероятно да стартират работа и не са в положение да поставят грижа за себе си ", заяви Тошева и добави, че сега се прецизира техният брой.

По думите ѝ хората, настанени в несъответствуващи за зимата условия, ще бъдат преместени.

За нея главният акцент сега е интеграцията на украинските жители.

" До момента се поставят големи старания за мотивация на хората да стартират работа, за откриване на работни места и подкрепяне в първите три месеца ", съобщи Мариана Тошева.

Тя означи, че близо 6000 души са почнали работа - това е броят на публично заявените трудови контракти в Национална агенция за приходите. От украинските бежанци у нас близо 40% са деца, посочи Тошева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР