Украинските дипломати трябва да извадят западните партньори от зоната им

...
Украинските дипломати трябва да извадят западните партньори от зоната им
Коментари Харесай

Кулеба: Вежливият диалог не давал резултат, да нарушим комфорта на западните партньори

Украинските дипломати би трябвало да извадят западните сътрудници от зоната им на комфорт и да ги слагат в неловко състояние, защото приятелският разговор не носи резултати. Това съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба, оповестява ТАСС.

„ (Не трябва) да се страхувате да поставите сътрудниците си в неловко състояние. Обикновено с другари се държим изключително нежно, само че във война разликата сред вас и вашите другари е, че в случай че умрете, те ще слагат цветя на гроба ви, ще си спомнят другарството и ще продължат да си живеят живота, а вие ще умрете. И в случай че цената на вашето оцеляване е да извадите приятелите си от зоната им на комфорт, тогава би трябвало да го извършите “, сподели той на първия Украински конгрес за военновременна дипломация.

Кулеба е сигурен, че Киев има право да комуникира по този метод. „ Ако другарски, спокоен диалог зад затворени порти не работи, би трябвало да говорите с приятелите си намерено и в наличието на други, до момента в който има резултат “, добави той.

По-рано Кулеба изиска Западът да трансферира „ проклетите “ зенитно-ракетни системи " Пейтриът "  в Украйна, а също по този начин даде обещание да „ скапе купона “ в чест на 75-ата годишнина от основаването на НАТО с въпроси за техните доставки, напомня ТАСС.

Традиционната дипломация не разрешава на Киев да получи нужните оръжейни системи от Запада, на първо място системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", сподели украинският външен министър в изявление за , оповестено в сряда. „ Вежливата тиха дипломация не проработи “, сподели той. „ Да, хората могат да ме ненавиждат и аз мога да разруша връзки, (...) част от мен споделя, че дипломацията е на първо място персонални връзки. Но тогава споделих на тази част да млъкне и частта от мен, която искаше да приказва, стартира да приказва. Опитахме всичко, само че наподобява нищо не работи ", призна Кулеба. „ Тъй като този тип дипломация не работи, имам възприятието, че се бутам в стена “, заключи външният министър на Украйна. „ Просто не разбирам за какво това не се случва. “

Кулеба сподели още, че екипът му е преброил повече от 100 системи " Пейтриът " в западните страни и не е ясно „ кой може да повярва, че най-мощният боен съюз не може да откри седем батареи " Пейтриът “ за потребностите на Украйна. „ Искрено ли вярвате, че в цялата американска войска няма нито една аварийна батарея „ Пейтриът “, която да не е на бойно дежурство и да не може да бъде трансферирана в Украйна? “, попита министърът и добави: „ Не имам вяра “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР