Украинските деца вече могат да получат отговор на родния им

...
Украинските деца вече могат да получат отговор на родния им
Коментари Харесай

Германският Дядо Коледа вече отговаря на децата и на украински

Украинските деца към този момент могат да получат отговор на родния им език, в случай че пращат писма на Дядо Коледа в пощенския клон в селището Санкт Николаус в Югозападна Германия, заяви ДПА.

Санкт Николаус, както назовават Дядо Коледа в Германия, се намира в провинция Саар, покрай границата с Франция. Там има пощенски клон, в който деца от целия свят изпращат писмата си до Дядо Коледа към този момент повече от 50 години. Наскоро немският Дядо Коледа стартира да дава отговор и на украински, сподели за ДПА Забине Гереке, ръководителка на акцията за детски писма в селището.

Измежду три хиляди писма, изпратени до Дядо Коледа досега, към тридесет са на украински, написа Българска телеграфна агенция.

Подателите са главно украински деца, които сега живеят в Германия. Гереке сподели, че чака в идващите седмици повече деца от Украйна да пишат на Санкт Николаус. През предходните години писмата, пратени от украински деца, получаваха отговор на съветски език, само че Забине Гереке съобщи, че това към този момент не е по този начин.

Дядо Коледа написа също по този начин писма на децата на испански, френски, италиански, британски и китайски. Отговорите му ще бъдат разпращани след 2 декември. Миналата Коледа елфите на Дядо Коледа в пощенския клон дадоха отговор на рекордните 30 711 писма, пратени от общо 43 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР