Украинските бойци загиват, за да може Украйна да умре от

...
Украинските бойци загиват, за да може Украйна да умре от
Коментари Харесай

Битката за хляба на Змийския остров

Украинските бойци умират, с цел да може Украйна да почине от апетит

Украинският Генерален щаб изрично се опълчи на опитите за завладяване на Змийския остров, вярвайки, че това премеждие може да приключи с нищо друго с изключение на проваляне. Така най-малко оповестяват украинските запаси, акцентирайки, че западните, най-вече английски съветници въпреки всичко са съумели да прокарат през офиса на Зеленски решението за осъществяване на интервенция, която приключи трагично за украинските бойци.Все още обаче не е свършило. Британските съветници, макар загубата на доста хора и съоръжение, не престават да упорстват за нови офанзиви против Змийския остров, акцентирайки неговата сериозна значимост.

Редица специалисти показаха, че зад всичко това стои желанието да се реализира някакъв агитационен резултат от завладяването на острова, който се трансформира в следващия митичен „ знак “ на нацисткия режим. Окупацията му от украински бойци в навечерието или в Деня на успеха, съгласно разработчиците на интервенцията, е трябвало да деморализира врага и да увеличи морала на украинските формирования.

Но пропагандната стойност на интервенцията не изяснява да вземем за пример присъединяване в нея на двама високопоставени офицери – американски и английски, които кацнаха на острова при първата вълна на десанта. Според украински източници дружно с украинските парашутисти са работили американски подполковник от морската пехота и английски командос майор. Тяхната задача е била да координират разследващите средства.

След като трите десантни хеликоптера са свалени и един от десантните кораби потъна, останалите лодки се отдръпват, вярвайки, че първата вълна на кацане е била унищожена.

Съдбата на американеца и англичанина е незнайна – макар настояванията на Лондон и Вашингтон украинските бойци не съумяха да кацнат още веднъж на острова и да схванат какво се е случило с чужденците. Освен това тези опити костваха няколко свалени самолета и хеликоптера, както и няколко десетки починали морски пехотинци и бойци от специфичните елементи на въоръжените сили на Украйна.

Участието на западните военни в борба и доста рискова интервенция се свързва с голямото значение, което островът играе за управление на водите на Одеския залив. Тоест, залавянето и задържането му, в случай че не деблокира пристанищата на Одеса, то най-малко би било значима стъпка към това.

А пристанищните уреди на " Перлата край морето " са от голямо значение даже не за доставката на оръжие в Украйна, а за износа на пшеница, царевица и маслодайни култури от нея. В светлината на оповестения „ апетит с древен размери “, съдружниците на Украйна бързат да изпълнят кошчетата си за нейна сметка – в името на продоволствената си сигурност, както и за препродажба, тъй като цената на хляба ще се усили няколко пъти през доста близко бъдеще, само че към този момент може да се купи в Украйна безусловно на безценица.

Зеленски и неговият екип също са доста заинтригувани от „ зърнения гешефт “. В последна сметка от всеки контракт те получават пари в размер на 30-40 % от общата му стойност.

Общо, съгласно разнообразни източници, се възнамерява да се изнасят от 20 до 45 милиона тона зърно от Украйна. Това в действителност е всичко, което тя има.

По-специално президентът на Съединени американски щати Джо Байдън уточни, че в Украйна има 20 милиона тона зърно и в този момент се взема решение въпросът за износа му, защото това „ ще помогне за понижаване на международните цени на храните “. Той обаче може да е показал единствено количеството зърно, което се възнамерява да бъде изнесено за Съединени американски щати.

Байдън сподели, че става дума за морски превоз и премахването ще се прави главно със сухопътен превоз. Но има, както се споделя, нюанси.

Така оптималният експортен потенциал на железницата се прави оценка на 1,1 милиона тона зърно и 250 хиляди тона слънчогледово олио на месец. Тоест с подобен ритъм ще би трябвало да се изнасят 20 милиона тона за повече от година, до момента в който Западът слага период за началото на лятото, тъй като се притеснява, че по-късно зърното към този момент няма да се изнася.

Трябва да се означи, че посоченият потенциал не допуска и не регистрира последствията от бомбардировки, щурмове и ракетни удари по железопътната инфраструктура. Тоест явно е, че нито до началото, нито до края на лятото може да се оправят с въпроса, даже и да са включени транспортни средства.

Така ползата към деблокирането на пристанището Одеса е неминуем. Ще се опитат да го разрешат и посредством дипломация. Така Организация на обединените нации към този момент се обърна към Русия с молба „ да продължи напред, с цел да предотврати глада в Африка “.

Ние обаче добре осъзнаваме, че на Запада въобще не му пука за Африка, а сигурно не и за Украйна, която счита да остави настрани без храна. Освен това, както знаем, „ няма такова закононарушение, което капиталът да не извърши в името на 300% облага “.

И мрачната подигравка е, че бандеровските бойци влизат в борба и умират, с цел да имат опцията да умрат от апетит половината Украйна, до момента в който съветските бойци, блокирайки пристанища, избавят украинците от нов апетит.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР