Украинските бойци от полка Азов, които се предадоха, след като

...
Украинските бойци от полка Азов, които се предадоха, след като
Коментари Харесай

Войниците от Азов може да получат смъртно наказание

Украинските бойци от полка " Азов ", които се предадоха, откакто се сражаваха в град Мариупол, ще бъдат изправени пред съда и рискуват да получат смъртно наказване, съобщи през днешния ден почитан чиновник на проруската сепаратистка територия в Донецк, съобщи Франс прес.

" Всички военнопленници се намират на територията на Донецката национална република ", съобщи по съветската телевизия Юрий Сироватко, министър на правораздаването на тази самообявила се република в източната част на страната.

„ По-конкретно, имаме 2300 военнопленници от " Азовстал ", посочи той и добави, че " полкът " Азов " е считан за терористична организация " и че всички (военнопленници) ще бъдат обект на наказателно следствие " предвид на наказателни каузи против тях.

" Такива закононарушения у нас се санкционират със смъртно наказване ", уточни министърът.

Последните украински бранители на Мариупол, които се бяха укрепили в големия металургичен комплекс " Азовстал ", се предадоха на съветските сили сред 16 и 20 май, след три месеца на яростни сражения.

Руските управляващи показват бойците от " Азов " – полк, основан от украински националисти - като " неонацисти " и считат да ги третират като военнопрестъпници, а не като военнопленници.

В събота френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц желаеха от съветския президент Владимир Путин да ги освободи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР