Украинските бежанци в Бургаска област, които трябва да освободят хотелите

...
Украинските бежанци в Бургаска област, които трябва да освободят хотелите
Коментари Харесай

Местят украинските бежанци от Бургаско в 21 държавни бази по Черноморието

Украинските бежанци в Бургаска област, които би трябвало да освободят хотелите в края на месеца, ще бъдат преместени в 21 държавни бази по Южното Черноморие. Това сподели регионалният шеф на Бургас Стойко Танков. Той посочи, че настанените украински жители, най-вече майки с деца, в хотелите по Южното Черноморие са 30 000.

Бежанците ще бъдат извозени в държавните бази с рейсове, наети от Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата и с помощ от частни превозвачи.

" Тези рейсове ще бъдат наемани, както от министерството на защитата и от Министерство на вътрешните работи, по този начин допускам и частни превозвачи, тъй като мъчно бихме се справили единствено с институциите, които имат държавни рейсове ".

Местата в държавните бази са незадоволително, сподели още Танков. А къде ще отидат украинските бежанци, за които местата няма да стигнат.

" И аз вземам участие в Комисията по превоз на Националния спешен щаб, има подготвеност специфични влакове да бъдат ориентирани към други държавни бази навътре в страната. Тази седмица следва да има по-голяма изясненост по този въпрос ".

Забавя се организацията по преместването на украинските жители, призна регионалният шеф на Бургас:

" Макар и със забавяне, търсим благоприятни условия този въпрос да бъде решен ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР