Украинските бежанци ще бъдат временно настанени в буферните центрове в

...
Украинските бежанци ще бъдат временно настанени в буферните центрове в
Коментари Харесай

Временно настаняват украинските бежанци в Сарафово и Елхово

Украинските бежанци ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово. Това заяви във видеообръщение вицепремиерът Калина Константинова.

От началото на войната у нас са пристигнали над 300 000 души. От тях краткотрайна протекция и заслон са поучили 1410 хиляди души - два пъти повече от популацията на Велико Търново. за три месеца ние поставяме ежедневни и изцяло непредвидени грижи за над 110хиляди души. Да, несъмнено има хора, които сса получили обществени помощи със забавяне. Сигурно има такива, за които е трябвало известно време да се провежда лекуване. Сигурно е имало и такива, които не са съумели да запишат децата си на детска градина. Но белким това не се случва всеки ден с българите? Днес стоя пред вас и българи, и украинци, с цялостната убеденост че екипът на националния щаб, всички регионални управи и локални центрове, направихме повече от невъзможното, с цел да подсигурим на хората, бягащи от война, топъл дом и сигурност. Направихме всичко допустимо да не разпъваме палаткови лагери, както е в останалите страни ", съобщи тя.

Властите ясно са декларирали, че България не може да си разреши повече да устоя украински жители в хотелите на първа линия по морето и са очаквали да получат схващане. Вместо това са получили редица лични претенции от част от бежанците, които няма по какъв начин да бъдат изпълнени.

" От самото начало бе обявено, че тази мярка с хотелите е краткотрайна и цели да им даде време, с което да и стъпят на краката. за наше голямо отчаяние получихме редица лични претенции, които изрично няма по какъв начин да бъдат задоволени. И тук надалеч не приказваме за уязвими групи, които имат минимум условия. за всички останали хора с краткотрайна протекция оповестявам: откакто не получихме достоверна и навременна информация, откакто до последно не обяснявате на екипите и посредниците на терен - прекратяваме интеграционния проект настаняване на бежанци. Всички, настанени в хотели, ще бъдат трансферирани в буферните центрове в Сарафово и Елхово ", сподели Калина Константинова

Вижте цялото ѝ послание във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР