Украинските бежанци, пристигнали в Израел след 24 февруари 2022 г.

...
Украинските бежанци, пристигнали в Израел след 24 февруари 2022 г.
Коментари Харесай

Израел спира месечните помощи за украинските бежанци

Украинските бежанци, пристигнали в Израел след 24 февруари 2022 година към този момент няма да получават специфични месечни помощи. Това заяви израелският в. " Хаарец ", базирайки се на локалните управляващи.

Израелските управляващи не са удължили краткотрайния декрет, въз основа на който украинците, напуснали страната си поради военните дейности, могат да разчитат на месечна финансова помощ. Той е изминал и все още Министерството на репатрирането и интеграцията не има намерение да го възобновява.

Израелските управляващи взеха решение да провиснал такива помощи през април 2022 година за нови имигранти от Украйна, както и от Русия и Беларус, " които незабавно са отпътували за Израел без персонални движимости ", написа вестникът.

Според обявата става дума за сумата от към 1000 шекела (290 $ по настоящия курс), която може да варира според от размера на бежанското семейство.

Една от задачите на сходни заплащания, съгласно замисъла на израелските управляващи, е да стимулират имигрантите, които първо са настанени в хотели, да търсят непрекъснато жилище.

Според " Хаарец " сега в Израел 26 300 души са получили такива дотации. Изплащането им ще бъде спряно от идващия месец, а средствата от бюджета, предопределени за тези цели, ще бъдат пренасочени през идващите месеци в помощ на други категории имигранти.

Източник: " Гласове "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР