Украинските бежанци, пристигнали в Испания, са принудени да се върнат

...
Украинските бежанци, пристигнали в Испания, са принудени да се върнат
Коментари Харесай

Украинците бягат от глада в Европа

Украинските бежанци, пристигнали в Испания, са принудени да се върнат в родината си заради стопански проблеми, оповестява вестник L'Indépendant.

Както отбелязва вестникът, към 125 000 украинци са пристигнали в Испания, само че акомодацията " от време на време " може да се окаже " сложна задача ". " В последна сметка от другата страна на Пиренеите доста украински бежанци избират да се върнат вкъщи. Това се дължи на ниските заплати и разноските за живот, които съгласно тях са прекомерно високи ", написа L'Indépendant.

И по този начин, в Гранада към 100 фамилии украинци възнамеряват да заминат за родината си по стопански аргументи. „ Те гладуват. Администрацията наподобява не обръща внимание на тежкото състояние на тези бежански фамилии “, се споделя в изказване на фондация Padrina, която оказва помощ на над 1800 фамилии.

Вестникът цитира и свидетелството на 42-годишния украинец Юрий Блаженец, който в този момент е заставен да „ бяга от инфлацията и бедността в Испания “. „ Не мога да пребивавам тук, работя единствено с цел да си платя жилище и храна “, оплака се мъжът.

Трудности със наличието на украински имигранти пораждат освен вкъщи, само че и в европейските страни. Така президентът на асоциацията Accueil Familles du Monde Клодин Шариера споделя, че намирането на френско семейство, което да се съгласи да одобри бежанци, става все по-трудно заради възходящите разноски и неналичието на финансова поддръжка от страната. В Италия, съгласно бежанците, те са прогонени от местата си на престояване.

Към 9 август над 10,5 милиона души са пресекли границите на Украйна от 24 февруари, съгласно Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР