Украинските бежанци, намерили подслон в Благоевград, организираха съботно почистване в

...
Украинските бежанци, намерили подслон в Благоевград, организираха съботно почистване в
Коментари Харесай

Украински бежанци почистиха парк в Благоевград

Украинските бежанци, намерили заслон в Благоевград, проведоха съботно разчистване в региона на парк " Бачиново “. Чистенето на парка бе под надпис “Чистота е здраве! ". Чрез тази самодейност украинските бежанци показаха благодарността си за гостоприемството, оказано им от жителите на Благоевград, предаде БГНЕС.

Организаторите от групата " ЗаБлагоевград “ във Facebook бяха обезпечили тениски с мотото " Благоевград може “, ръкавици и чували.

" Израсъл съм тук в благоевградския дом за сираци, по-късно приключих висше, преподавател съм по обучение, от две години съм в Германия “, сподели Юли Сотиров, участник в проявата дружно със фамилията си. Той призна, че е пристигнал на почистването, тъй като е човек, който работи с деца и му е доста тъжно, когато те са надалеч от родителите си.

" Нямах родители, само че имах положителни учители, за това желая да дам на украинските деца най-малко малко наслада, страсти, да попеем задно, да научат и българския химн. Дошъл съм тук с китарата и сърцето си “, добави Сотиров.

" Супер се усещаме, тук сме си вкъщи, благоевградчани ни одобриха като родственици, оказват помощ ни, облякоха ни, нахраниха ни. Питат ни какво ни би трябвало, за това в символ на признателност взехме решение да им създадем това разчистване “, сподели Светлана от Болград.

На зелената ливада в парка украинските деца извършиха техен танц, след което под съпровод на китара участниците в проявата пяха химните на България и Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР