Украинските бежанци могат да търсят медицинска помощ в УМБАЛ-Бургас. В

...
Украинските бежанци могат да търсят медицинска помощ в УМБАЛ-Бургас. В
Коментари Харесай

На украинските бежанци се предоставя безплатна помощ в УМБАЛ-Бургас

Украинските бежанци могат да търсят здравна помощ в УМБАЛ-Бургас. В болничното заведение се одобряват и лекуват гратис всички, чието положение е незабавно. В този случай те не заплащат прегледи, проучвания, лекуване, интервенции. При незабавни положения, неизискващи болнично лекуване - да вземем за пример пострадвания, контузии и така нататък, пациентите се преглеждат и обработват също без възнаграждение. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ.

Заплащане може да се наложи единствено тогава, когато Здравната каса не покрива избрани консумативи, които би трябвало да бъдат употребявани в интервенцията - да вземем за пример изкуствени стави и други импланти, обясниха от здравното заведение.

В Медицинския център на УМБАЛ-Бургас се правят безвъзмездни прегледи на неспешни пациенти, само че там няма лаборатория и не се правят безвъзмездни проучвания.

В Родилно поделение са постъпвали запитвания от украински бежанки по отношение на осъществяване на секцио по избор, сподели Юлия Андреева от пресцентъра на болничното заведение. Тя изясни, че в България секциото се прави не по избор, а по медицински показания и по преценка на лекарите. Андреева сподели, че УМБАЛ-Бургас се придържа към напътствията на Световната здравна организация и научната Акушеро-гинекологична общественост за минимална здравна интервенция в естествения развой на раждането.

Има запитвания и от украински жители, които желаят да заплатят оказаната здравна помощ. Те се таксуват като здравнонеосигурени български жители, уточни Андреева.

Украинските жители, които се нуждаят от здравна помощ, могат да се извърнат и към всяко общинско здравно заведение. Получено е писмо в УМБАЛ от заместник-кмета по опазване на здравето на Община Бургас с напътствие общинските медицински и диагностични центрове, лечебни заведения и така нататък, да оказват подпомагане на тези пациенти, да ги водят на обособени описи и да подават седмични доклади за тях към общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР