Украински земеделец е загинал в североизточната Харковска област вчера, когато

...
Украински земеделец е загинал в североизточната Харковска област вчера, когато
Коментари Харесай

Украински земеделец загина при взрив на мина

Украински земеделец е умрял в североизточната Харковска област през вчерашния ден, когато тракторът му се натъкнал на мина по време на оран, съобщи Ройтерс, като се базира на локалната спешна работа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11925
Регионът, част от който бе под съветска окупация, е посипан с мини и земеделците рискуват живота си, до момента в който обработват нивите, които към момента не са изцяло изчистени от заложените експлозиви, показва организацията, представени от Българска телеграфна агенция.

" Молим всички да бъдат колкото е допустимо по-внимателни и да не не помнят за огромната заплаха от мини в териториите, възвърнати след окупация ", разгласи регионалната спешна работа в приложението " Телеграм ".

По-рано тази година украинските управляващи оповестиха, че съветското настъпление в Украйна е довело до основаването на най-голямото минно поле в света, разпростиращо се на двеста и петдесет хиляди квадратни километра.

През миналото денонощие съветската войска е нанесла 70 удара по Херсонска област, вследствие на което има един погубен и шестима ранени, заяви Укринформ, като се базира на известие на началника на районната военна администрация Олександър Прокудин. Загиналият човек е бил в двора на частния си дом в региона на Берислав.

" Врагът изстреля 404 снаряда от минохвъргачки, артилерия, реактивни системи за залпов огън " Град ", бойни машини на пехотата (БМП), танкове, самолети и безпилотни летателни апарати. 16 снаряда бяха ориентирани към град Херсон ", посочи Прокудин. По неговите думи под съветския обстрел са попаднали жилищни квартали, образователно заведение, постройка на железопътна компания и парк в Херсон.

Укринформ съобщи още, че украинската противовъздушна защита е свалила съветска управляема въздушна ракета Х-59 и шест еднопосочни щурмови дрона " Шахед ". Това бе оповестено от представителя на генералния щаб на украинската войска Андрий Ковальов, който уточни, че са нанесени опустошения на гражданска инфраструктура.

Същевременно ТАСС съобщи, че в Курска област е била осуетена украинска офанзива с дронове.

" Днес към 5 ч. сутринта в региона на Курск е осуетена офанзива на украински безпилотни летателни апарати - унищожени са шест безпилотника от самолетен вид, а четири са обезвредени със средства за радиоелектронна битка ". Няма потърпевши и опустошение ", написа в своя канал в приложението " Телеграм " губернаторът на региона Роман Старовойт.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР