Украински завод ще ремонтира двигателите за МиГ-29. Това става ясно

...
Украински завод ще ремонтира двигателите за МиГ-29. Това става ясно
Коментари Харесай

Ето къде ще ремонтираме българските изтребители МиГ-29

Украински цех ще ремонтира моторите за МиГ-29. Това излиза наяве от решението по публичната поръчка за ремонта на 6 мотора. Министерството увери, че до подписването на контракта, ще е ясно дали моторите ще заминат за Украйна, разкрива БНР.

Като подизпълнител украинският цех ще извърши 90% от общия размер на поръчката, излиза наяве от документите. Това е заявил спечелилият публичната поръчка ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ. Стойността на ремонта е 15,5 млн. лв., без мито и Данък добавена стойност.

В документите по решението са записани уверенията на украинския цех, че и все още извършва активност и има задгранични контрагенти. Заводът не зависи от доставка на материали и елементи отвън Украйна.

Двигателите ще се транспортират с наземен или различен превоз.

От Министерството прецизираха за БНР, че детайлностите дали моторите ще заминат за Украйна ще са ясни до подписването на контракта. По процедурата има 10 дневен период за обжалване на решението.

През януари стана ясно, че поради войната в Украйна България не може да си прибере изпратения преди две години за ремонт аероплан Ан-30.

А единия от разновидностите за ремонт на МиГ-овете беше украински експерти да дойдат у нас. Процедурата за ремонта на моторите бе стартирана от служебния кабинет. Но е завършена предишния петък от новото управление.

България ще поддържа МиГ-29 досега, в който у нас не дойдат новите Ф-16, първият от които се чака през 2025 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР