Украински затворници, между които моряци и кинорежисьорът Олег Сенцов, пътуват

...
Украински затворници, между които моряци и кинорежисьорът Олег Сенцов, пътуват
Коментари Харесай

Украйна и Русия са си разменили затворници

Украински пандизчии, сред които моряци и кинорежисьорът Олег Сенцов, пътуват със аероплан към Украйна, след завършването на процедура по замяна на пандизчии с Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на обява във Facebook на украинския общоприет прокурор.

Агенцията не е разкрила за коментар представителите на генералния прокурор и на президента Володимир Зеленски.

Адвокат Валентин Рибин, който пази част от арестуваните в Украйна съветски жители, подготвяни за размяната, съобщи, че те остават в ареста. " Засега не зная дали те въобще ще бъдат разменени през днешния ден ", сподели той, представен от ТАСС.

Вчера Русия трансферира Олег Сенцов от далечен затвор в Арктика в столицата Москва на фона на договаряния с Украйна за допустима замяна на пандизчии, оповестиха съветски организации. Ден по-рано украински съд освободи високопоставения съветски публицист Кирил Вишински, упрекнат в оказване на поддръжка на проруските сепаратисти в източната част на страната, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че размяната на пандизчии ще е победа за Зеленски, който бе определен за президент на Украйна тази година с обещанието да постави завършек на спора.

Над 13 000 души бяха убити от началото на сраженията в Донбас сред подкрепяните от Русия бунтовници и силите на Киев през 2014 година Боевете не престават спорадично макар контрактуваното съглашение за преустановяване на огъня, осведоми Българска телеграфна агенция.

Русия държи десетки украинци, пленени в спора, както и 24 моряци, които бяха арестувани в Керченския пролив през ноември предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР