Украински войници пленили пратка с хранителни запаси за руската армия,

...
Украински войници пленили пратка с хранителни запаси за руската армия,
Коментари Харесай

Руската армия храни войниците си с консерви с изтекъл срок през 2015 г.?

Украински бойци завладели пратка с хранителни ресурси за съветската войска, която окупира страната им, разопаковат храна та, която е с изминал период на валидност още през 2015 година

Украинският боец с право се чуди какви дебили би трябвало да са вашите (руските) генерали, че да доставят армията си с храна с изминал период на валидност преди седем години – 2015 година В гласа на индивида се усеща страдание към съветските войничета, които, наподобява, са изцяло без значение в очите на личното си командване. Вие сте в Украйна , не знаете за какво и се биете, а ви доставят с тия просрочени отпадъци.

Майки съветски, приберете децата си отсам, с цел да не бъдат убити. Разбирате ли какво са им дали?! Те изобщо не мислят за вашите деца! Във Facebook плъзнаха видеа, които демонстрират пленени съветски бойци, които приказват родителите си.



Украинските управляващи оповестиха в неделя, че пускат уеб страница, който да помогне на съветските фамилии да схванат дали имат близки измежду бойците, които са били убити или взети в плен по време на съветската военна инвазия в прозападната ѝ съседка. Сайтът " Търси своите " - 200rf.com съдържа фотоси на документи и тела на съветски бойци, които Украйна твърди, че са били убити от началото на офанзивата, разпоредена от президента Владимир Путин. Публикувани са и видеа с съветските бойци, които Украйна споделя, че е завладяла " от началото на окупацията ". Малко по-късно съветските управляващи блокираха уеб страницата след решение на основната прокуратура, заяви Telegram-каналът " Мрежови свободи ". " Говоря ви на съветски, тъй като този уебсайт е основан за вас ", декларира във видеообръщение, оповестено на уеб страницата, Виктор Андрусив, консултант в украинското вътрешно министерство: " Зная, че доста руснаци се тревожат за това по какъв начин са и къде са техните деца, синове, съпрузи и какво се случва с тях. Затова ние взехме решение да качим това онлайн, тъй че всеки от вас може да тръси своите обичани хора, които Путин изпрати да се бият в Украйна. "

Той споделя, че през последните три дни украинските сили са заловили 200 съветски бойци, а над 3000 съветски бойци са мъртви и че украинските управляващи имат документи, фотоси и видеа на всички тези хора. " Тук оперативно ще публикуваме фотоси и видео, които получаваме от бойното поле. Ако ваши родственици или познати се намират в Украйна и вземат участие във война та против нашия народ – тук може да получите информация за ориста им. За страдание, доста постоянно е мъчно да се разпознаят убитите. Ние умишлено публикуваме тези снимки и видеа, евентуално ще разпознаете някого по косвени признаци ", се споделя в текст, пуликуван на уеб страницата " РФ200-търси своите ". Името на уеб страницата е по прилика с добре познатия термин Gruz-200 (в превод Товар-200), който е бил употребен от руската войска за телата на починалите, които са били връщани назад от война та в Афганистан през 1980-те години. Малко след стартирането на уеб страницата, съветската войска за пръв път призна, че има " убити и ранени " измежду нейните бойци, само че не сподели какъв брой са жертвите. Това става на четвъртия ден от нахлуването на съветската войска в Украйна , разпоредено от президента Владимир Путин като " специфична интервенция " за отбрана на двата сепаратистки региона " Руските военносрлужещи демонстрират храброст и подвиг при осъществяването на бойните задания в специфичната военна интервенция ", съобщи в неделя представителят на съветската войска Игор Конашченков по държавната телевизия.

Конашченков сподели още, че съветската войска ще върне на техните фамилии украинските военнопленици, които са се " предали ". Сергей Меликов, пълководец на Севернокавказкия район Дагестан, бе първият, който по-рано заяви публично за гибелта на съветски боец в Украйна. Той направи това на формалния си профил в Инстаграм, където отдаде респект на починалия и посочи, че той е умрял по време на " специфичната интервенция за отбрана на Донбас ". Според оценка на анализатори, загубите на съветската войска единствено за първите три дни на война та са от 500 до 3000 индивида. Кремъл разпростра огромна пропагандна акция, контролирайки отразяването на война та в Украйна в съветските медии, на които бе подредено да употребяват единствено формалната съветска версия на събитията.

Руските управляващи имат политика да прикриват загубите, в това число човешки жертви, които дава съветската войска при присъединяване си в разнообразни спорове – по този начин беше в Сирия, по този начин беше и по време на първия въоръжен спор в Източна Украйна през 2014 година Лев Шлосберг, прочут демократичен политик, позволи, че съветските военни употребяват мобилни крематориуми, с цел да унищожават доказателствата за бойците, убити в Украйна. " Няма никаква война. Никакви мъртви. Никакви гробове. Просто хората ги няма. Завинаги ", написа той в блога си. " Мамо и баща, не желаех да пристигам тук “ Името на уеб страницата 200rf.com е отпратка към " Cargo 200 " - код за връщаните тела на бойци. Поголямата част от изображенията, видеоклиповете и формалните документи на съветски бойци са оповестени в обвързван канал в услугата за криптирани известия Telegram. Снимките и видеоклиповете включват извънредно нагледни изображения на бойци, починали в борба, както и разпити на камери на пленени съветски бойци. В една обява е показано, че на хипотетичния съветски военнопленник е разрешено да осведоми родственици за местонахождението си. В друга, друг хипотетичен военнопленник е запитан дали има известие за майка си и татко си.

" Мамо и баща, не желаех да пристигам тук. Принудиха ме ”, споделя мъжът. Видео, оповестено от " Свободна Европа ", чиято меродавност обаче не може да се удостовери изрично, демонстрира пленници, които декларират пред камера, че им е било казано, че отиват на обучение.

Повече от седмица от началото на война та, стартирана от Путин война в Украйна лиши живота на десетки цивилни украинци, стотици хиляди напуснаха домовете си, търсейки сигурност в други страни, а Русия изапдна в съвсем цялостна интернационална изолираност

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР