Украински военни са станали свидетели как водният поток помита руските

...
Украински военни са станали свидетели как водният поток помита руските
Коментари Харесай

Московско варварство - руското военно командване не е предупредило дори собствените си войници и те са били пометени от приливната вълна на взривената ВЕЦ "Каховка"

Украински военни са станали очевидци по какъв начин водният поток опустошава съветските окупатори на левия бряг на Днепър вследствие на съветската бомбардировка на водноелектрическата централа Каховка, съобщи CNN.
 
В коментар за телевизионния канал офицерът от въоръжените сили на Украйна капитан Андрей Пидлисни сподели, че когато язовирната стена се е срутила рано сутринта във вторник, " никой от съветската страна не е могъл да избяга ".
 
Всички позиции на нашествениците са били наводнени. Украинските военни считат, че Русия съзнателно е взривила язовира - с цел да предотврати контранастъплението на въоръжените сили на Украйна на юг. Инцидентът е довел до огромни загуби в редиците на съветската войска.
 
Руското военно командване не е предизвестило даже личните си бойци за взривяването на язовира, с цел да резервира детайла на изненада за Украйна. " Вражеските позиции също бяха наводнени навръх брега на реката. Трябва да разберете, че вражеските позиции не са единствено окопи, само че и елементарни къщи на цивилни, където са се настанили съветските бойци ", разкри украинският боен.
 
Масовите евакуации не престават през днешния ден в Южна Украйна след частичното разрушение на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа, което докара до наводняване на доста места по поречието на река Днепър. Москва отхвърля да има нещо общо с разрушаването на стената.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР