Украински власти съобщават, че руската армия обстрелва отново Донецка и

...
Украински власти съобщават, че руската армия обстрелва отново Донецка и
Коментари Харесай

Руски ракети отново удариха населени места в Донбас

Украински управляващи оповестяват, че съветската войска обстрелва още веднъж Донецка и Сумска област . Тази нощ съветските войски са обстрелвали с ракети две обитаеми места в Донецка област, има ранени и разрушена жилищна инфраструктура, плантация и метеорологична станция, заяви Павел Кириленко , шеф на районната военна администрация.

Ръководителят на град Суми Олександър Лисенко също оповестява за нощни обстрели в района.

Битката за за Луганска област продължава , като съветската войска нападна по едно и също време в девет направления.

Според Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, съветските окупатори са съсредоточили главните си ударни сили в северната част на Луганска област. Руснаците употребяват авиация, ракетни установки и артилерия, с цел да изтласкат украинските войски.

Северодонецк е основна точка в системата на отбранителните интервенции в Луганска област.

" Настъплението се организира от юг на север по направленията Попасна-Камишеваха и по-нататък към Лисичанск, Попасна-Миколаевка, Попасна-Берестово, и от север на юг по направленията Богородично-Славянск, Изюм-Славянск, по-долу - Попасна-Светлодарск, от изток на запад в посока Северодонецк-Лисичанск, както и в посоките - Метелкино, Тошковка-Камишеваха. "

Анализаторите допускат, че проукраинските дейности във краткотрайно окупираните територии попречват проектите на Русия за анексиране и цялостен административен надзор . За това написа Институтът за военни проучвания на Съединени американски щати (ISW), като съгласно негова информация руснаците са се съсредоточили главните си ударни сили в северната част на Луганска област.

В същото време анализатори допускат, че съветските войски могат да провеждат офанзиви под " подправен байрак " в региона на Донецк , с цел да възпрат проукраинските настроения.

Руските сили евентуално се пробват да засилят наличието си в северозападната част на Черно море . Сателитни фотоси от 14 юни демонстрират увеличение на военното съоръжение на Змийския остров. Руските сили евентуално имат намерение да засилят контрола върху достъпа до пристанищата в Черно море под отбраната на укрепеното военноморско наличие на Змийския остров.

Назначената от Русия окупационна администрация на Херсон съобщи, че комерсиалното морско пристанище в Херсон е възобновило активността си и ще стартира да транспортира товари.

ISW слага акцент в ежедневния си отчет за Украйна върху о бещаната спомагателна военна помощ за Украйна от западните й съдружници . Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание военна помощ на стойност 1 милиард $, в това число оръжия за брегова защита, съвременни ракетни системи, артилерия и муниции. Членовете на НАТО в допълнение оповестиха, че ще продължат да дават на Украйна тежки оръжия и системи с отдалечен обхват на деяние и възнамеряват да договорят нов пакет от помощи след съвещания с украинското министерство на защитата.

" Този най-нов кръг от военна помощ ще бъде скъп за подкрепяне на украинските интервенции, изключително в изискванията на все по-продължителни и тежки артилерийски боеве против съветските сили в Източна Украйна, макар че Украйна ще се нуждае от по-нататъшна устойчива поддръжка ", пишат военните анализатори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР