Украински сили са съсредоточени в горловско направление с почти 20

...
Украински сили са съсредоточени в горловско направление с почти 20
Коментари Харесай

В Донбас се опасяват от украинска офанзива на 24 и 25 декември

Украински сили са съсредоточени в горловско направление с съвсем 20 хиляди души и приготвят офанзивна в Донбас преди католическата Коледа, 24-25 декември, оповестява заместник-ръководителят на националната милиция на сепаратистката Донецка национална република (ДНР) Едуард Басурин, представен от ТАСС.

" Нашето разузнаване отбелязва концентрацията на противников сили и активи в посоката на Горловка и в дъгата на Светлодар ", изяснява той.

Според Басурин, в близко бъдеще, се чака и идването на реактивни системи за залпов огън - РСЗО " Ураган " и триста милиметрови ракетни системи " Смерч " и в допълнение, централизация на повече от 120 танка, повече от 250 оръдия и минохвъргачки, както и повече от 110 РСЗО.

" Плановете на президента на Украйна Петро Порошенко са безусловно транспарантни. Той се нуждае от причина за разширение на военното състояние, завършващо на 26 декември в Украйна и той интензивно го търси. Възможно е на 24-25 декември самите въоръжени сили на Украйна да стартират нахлуване ", добавя той.

По-рано отбранителната работа на ДНР разгласи проект за атака на украинските сили, които съгласно разузнаването би трябвало да се случи в региона на Мариупол.

По-специално, както означи отделът, в региона е основана военна група до 12 хиляди души, а преходът към дейни враждебни дейности е трябвало да стартира на 14 декември в отговор на бойкот в металургичния цех в Мариупол.

Въпреки това, ДНР има вяра, че разкриването на проектите принуждава Украйна да отсрочи евентуалната дата за атака в района. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР