Украински сили са постигнали напредък на юг и частичен успех

...
Украински сили са постигнали напредък на юг и частичен успех
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Шолц за две допълнителни зенитно-ракетни системи Пейтриът

Украински сили са постигнали прогрес на юг и непълен триумф покрай основното село Роботине в Запорожка област, разгласи Генералният щаб на Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия и нейния канцлер Олаф Шолц за две спомагателни зенитно-ракетни системи " Пейтриът " за противовъздушна защита, които неговата страна получи.

Генерал Олександър Тарнавски, пълководец на силите на юг, написа в Телеграм, че има освободени територии, само че без да прецизира къде.

Генералният щаб оповестява за починали и ранени цивилни, измежду които и деца, след ден, в който руснаците са изстреляли шест ракети и са направили десетки въздушни удари и офанзиви с ракетни системи за залпов огън по обитаеми региони и позиции на украинските войски. В информацията се показва също, че са осъществени 33 бойни конфликта и се отбелязва, че силите за защита на Украйна не престават настъпателната интервенция в направленията Мелитопол и Бердянск.

Във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че американските системи „ Пейтриът “ са изключително скъпи за Украйна, защото, съгласно Киев, те към този момент няколко пъти са прехващали съветски хиперзвукови ракети.

Всяко подсилване на Противовъздушна отбрана на Украйна значи избавяне на живота на хиляди хора, акцентира Зеленски и благодари на канцлера на Германия Олаф Шолц за спомагателните установки. Той добави още, че поддръжката за разминиране е изключително значима сега. По думите му 174 хиляди квадратни километра от територията на Украйна са евентуално рискови от невзривени мини и муниции, оповестява БНР. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР