Украински съдия отхвърли искането на прокуратурата за поставяне под арест

...
Украински съдия отхвърли искането на прокуратурата за поставяне под арест
Коментари Харесай

Съдът остави на свобода обвинения в държавна измяна Порошенко

Украински арбитър отхвърли настояването на прокуратурата за слагане под арест на някогашния президент Петро Порошенко по отношение на воденото против него дело за държавна измяна , заяви Ройтерс, базирайки се на излъченото по малкия екран съвещание на съда. Вместо това Порошенко ще би трябвало да се явява персонално при поискване от прокурорите и проверяващите.

Съдията не удовлетвори настояването на прокуратурата Порошенко да бъде арестуван или пуснат под гаранция от 30 млн. евро .

Бившият президент е упрекнат в държавна измяна. Според него делото против него е скалъпено от неговия правоприемник на поста Володимир Зеленски . Администрацията на Зеленски декларира, че прокурорите и правосъдната власт са самостоятелни и упреква Порошенко, че се слага над закона.

Пред постройката на съда, където се решаваше ориста на някогашния президент, служители на реда влязоха в конфликти с негови последователи. Един от чиновниците на реда бе ранен, излиза наяве от информация на полицията във Facebook. Привържениците на Порошенко обявиха, че полицията се е пробвала да отстрани палатки, в които хората раздавали чай и сандвичи.

Петдесет и шест годишният Порошенко е разследван по отношение на финансирането на подкрепяните от Русия сепаратистки бойци посредством противозаконни продажби на въглища през 2014-2015 г . Ако бъде приет за отговорен, той е застрашен от затвор до 15 години.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР