Украински посолства в пет европейски държави са получили кървави пратки“,

...
Украински посолства в пет европейски държави са получили кървави пратки“,
Коментари Харесай

Кървави пратки: Изпратиха окървавени животински очи на украински посолства в Европа


Украински посолства в пет европейски страни са получили " кървави колета “, които съдържат скотски очи, заяви министерството на външните работи на Украйна през днешния ден, представено от Ройтерс.

През последните дни в Испания бяха изпратени няколко писма бомби до получатели, подкрепящи Киев.

Пакетите, напоени с течност с присъщ цвят и миризма, са изпратени до посолствата на Украйна в Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия и Италия, до генералните консулства в Неапол и Краков, както и до консулството в Бърно, заяви във " Facebook " представителят на украинското външно министерство Олег Николенко, съобщи Българска телеграфна агенция.

Неизвестни лица са нанесли вреди на входа на дома на посланика на Украйна във Ватикана, а украинското посолство в Казахстан е получило сигнал за, който след това се е оказал подправен.

Входната врата, стълбището и стените на резиденцията на посланика Андрий Юраш са били нацапани с екскременти.

Американското посолство в една европейска страна е получило писмо, което е съдържало ксерокопия с сериозни публикации за Украйна.

" Има учредения да се смята, че против посолствата и консулствата на Украйна се организира добре планувана акция на гнет и заплашване. Неспособни да спрат Украйна на дипломатическия фронт, те се пробват да ни уплашат. Но ние и отсега нататък ще продължим да работим дейно за успеха на Украйна ", акцентира външният министър Дмитро Кулеба.

" Призоваваме задграничните държавни управления да подсигуряват оптималната отбрана на украинските дипломатически служби в сходство с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", приканиха от министерството на Кулеба.

Чешката полиция заяви, че поради недоверчив пакет е затворила украинското консулство в Бърно, чиито чиновници са били евакуирани, наред с хората в региона, в това число една детска градина.

Пратката е приличала на писмата, изпратени до известни политици и посолства в Испания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР