Украински пилоти се , разкри генералният секретар на НАТО, цитиран

...
Украински пилоти се , разкри генералният секретар на НАТО, цитиран
Коментари Харесай

Украински пилоти вече се обучават да управляват изтребители F-16, заяви Столтенберг

Украински водачи се, разкри генералният секретар на НАТО, представен от " Гардиън ".

Съюзниците от НАТО към момента не са се споразумели за на по този начин наречените американски изтребители от четвърто потомство за Украйна, само че Йенс Столтенберг сподели, че образованието на украински личен състав е в ход.

" Фактът, че образованието е почнало, ни дава опция също да решим да доставим самолетите и тогава водачите ще бъдат подготвени да ги ръководят ", сподели някогашният министър председател на Норвегия при идването си на среща на министрите на защитата в Брюксел в четвъртък.
Развитието следва месеци на вътрешен спор във Вашингтон за рисковете Украйна да разположи F-16 за офанзива на цели на съветска територия и това да докара до евентуална ескалация на спора. Съединени американски щати управляват реекспорта на изтребителите от всяка страна, която ги има в арсенала си.

Ще са нужни месеци, с цел да бъдат подготвени украинските водачи. Преди това те са летели главно на самолети по руски стандарт. Украйна към момента няма даже писти, подобаващи за F-16.

През последните дни Киев предизвести, че се сблъсква с въздушното и артилерийското предимство на Русия.

Въпреки тези провокации бригаден военачалник Олексий Хромов сподели в четвъртък, че е реализиран прогрес в контранастъплението, като Украйна си е възвърнала контрола над 103 квадратни километра от уикенда до момента.

Украинският заместник-министър на защитата Ханна Маляр съобщи: " Има еволюционен, само че постоянен прогрес на въоръжените сили. В същото време врагът оказва мощна опозиция (на южния фронт). Противникът изтегля спомагателни запаси и се пробва с всички сили да попречи на настъплението на украинските сили ".
Според министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин Украйна към момента разполага с задоволителен потенциал и огнева мощност, с цел да организира контраофанзивата си макар първичните загуби.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че неговите сили отблъскват настъплението и че украинските загуби са " пагубни ". Москва сподели още, че е превзела немските танкове " Леопард " и американските машини " Брадли ", доставени на украинските сили, показва " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че руснаците ни демонстрираха същите тези пет транспортни средства към хиляда пъти от 10 разнообразни ъгъла ", съобщи Лойд Остин.

" Украинците към момента имат огромни бойни благоприятни условия, огромна бойна мощност ", сподели той, като акцентира на способността на украинците да " възвръщат и ремонтират развалената техника ".

" Войната е непредсказуема и ние ще продължим да предоставяме на Украйна това, от което тя се нуждае, с цел да успее ", увери той.

" Офанзивата е в начален етап. Сраженията са доста яростни и евентуално ще лишават доста време ", предизвести военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР