Украински пилоти се обучават на F-16 с американски инструктори, казва Киев

...
Украински пилоти са започнали съвместно обучение на изтребители F-16 с
Коментари Харесай

Украински пилоти са започнали съвместно обучение на изтребители F-16 с американски инструктори в Украйна, според Киев.

„Самолетът F-16 беше в Украйна. Той кацна на нашите летища, проведохме съвместно обучение с пилоти на F-16... Преди ден двама от моите пилоти бяха тествани от американски инструктори“, каза командващият ВВС на Украйна Александър Олешчук пред украинската държавна телевизия в събота.

Олешчук добави, че докато общият период на обучение е бил 32 месеца, „беше решено, че за този клас пилоти те ще могат да овладеят самолета F-16 за четири месеца“.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников също каза, че обучението на самолетите е започнало, като каза в отделно интервю пред камера в събота, че украински инженери и техници тренират заедно с пилотите.

Резников каза, че няма да разкрие колко дълго ще продължи обучението, но отбеляза, че „минималният срок на обучение е шест месеца“.

Той каза, че инструкторите ще обявят завършването на обучението, когато са доволни, че пилотите, инженерите и техниците са усвоили новите си умения.

Изтребител F-16 участва на авиошоу в Хюстън, Съединените щати, на 10 октомври 2020 г. Боен самолет F-16 участва на авиошоу в Хюстън, Съединените щати, на 10 октомври 2020 г. Lao Chengyue/Xinhua/Getty Images/ФАЙЛ

Стажантите ще получат и обучение на английски език по техническа терминология, тъй като „базовото ниво на английски език не е достатъчно“, каза той.

Резников каза, че е важно да се определи какъв вид оръжие ще носи самолетът.

„В крайна сметка без радари самолетът не вижда, а без картечници, ракети и снаряди той не е оръжие, а само носител“, добави той.

Програмата за обучение на F-16 се подкрепя от коалиция от 11 страни от НАТО и изисква официално одобрение от САЩ, тъй като самолетите са американска технология.

ангажимент на САЩ

В петък американски служител каза, че САЩ са се ангажирали да одобрят трансфера на изтребители F-16 за Украйна веднага след приключване на обучението.

Дания и Холандия поеха инициативата в подготовката на програма за обучение на украински пилоти на американския самолет, но САЩ все още работят с други страни, за да видят кой може да предостави F-16 на украинските ВВС.

В петък САЩ одобриха трансфера на учебни материали за F-16 от Дания в Украйна, според американски служител и служител на администрацията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР