Русия насочва Западна Украйна с ракети през нощта и удря гражданска инфраструктура

...
Украински официални лица казват, че руска ракетна атака през нощта
Коментари Харесай

Украински официални лица казват, че руска ракетна атака през нощта е повредила множество цивилни сгради в западния регион на Украйна Лвов и е ранила местни жители

От Асошиейтед прес, 15 август 2023 г., 2:48 ч. Западният украински регион Лвов и ранени местни жители, казаха украински официални лица във вторник.

Лвов, на границата с Полша, е на стотици мили (километри) от фронтовата линия, но редовно е мишена на руски атаки, тъй като Москва се опитва да прекъсне маршрутите за доставка на западни оръжия и докато нейната война в Украйна наближава 18-месечната граница.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Множество сгради в региона и едноименната му столица бяха повредени при атаката, каза губернаторът на Лвов Максим Козицки.

A многоетажна жилищна сграда се запали в град Лвов, след като отломки от ракети паднаха върху нея в ранните часове на вторник, каза губернаторът. Десет други жилищни сгради бяха повредени в селата Ставчани и Суховоля извън града.

Кметът на Лвов Андрий Садови каза, че една ракета е ударила двор на местна детска градина, ранявайки четирима души . Садови каза, че експлозията е унищожила напълно детската градина и е повредила повече от 100 апартамента в близките жилищни сгради.

В съседния регион Волин трима цивилни бяха убити от руски ракетен удар, а други бяха ранени, каза губернаторът на региона Юрий Погуляйко.

Атаките срещу Лвов и Волин дойдоха ден след като руските сили отприщиха бараж с ракети и безпилотни самолети срещу друг нефронтов регион, Одеса, в югозападната част на страната.

Местни власти казаха в понеделник, че Русия е предприела три вълни нощни въздушни атаки срещу пристанищния град Одеса. Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са прехванали всичките 15 пристигащи дрона Shahed и осем ракети Kalibr, но падащи отломки от прехващанията са повредили общежитието на учебно заведение, жилищна сграда и супермаркет, каза губернаторът на Одеса Олех Кипер.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">Силите на Кремъл наскоро удариха Одеса, удряйки съоръжения, които транспортират важния износ на зърно за Украйна и също така разрушиха ценени украински исторически обекти.

Засиленият бараж последва решението на Москва да прекрати забележително споразумение, което позволи на зърното да тече от Украйна към страните в Африка, Близкия изток и Азия и спомогна за намаляване на заплахата от глад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР