Украински обстрел на град Донецк в понеделник е причинил смъртта

...
Украински обстрел на град Донецк в понеделник е причинил смъртта
Коментари Харесай

Русия и Украйна взаимно се обвиняват в атаки с убити цивилни навръх Нова година

Украински обстрел на град Донецк в понеделник е предизвикал гибелта на четирима души. Това твърди ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин, представен от " Ройтерс ".

" Освен това тринадесет души бяха ранени при " тежък обстрел "  от украинските сили против центъра на Донецк ", написа в " Телеграм " той.

Същевременно руски въздушни офанзиви против няколко украински области взеха минимум една жертва.

Други девет бяха ранени при офанзива на съветски дрон срещу украинското пристанище Одеса, съобщи губернаторът на региона Олег Кипер.

Той уточни, че падащи парчета от свалени дронове са предизвикали няколко пожара в жилищни здания в разнообразни елементи на града.

Видео в обществените мрежи, оповестено от кмета на Одеса Генадий Труханов, демонстрира по какъв начин той инспектира развален апартамент със счупени прозорци.

" Казват, че както посрещнеш Нова година, по този начин ще преживееш годината. Е, тази година Украйна ще наруши това предписание: ще устоим и ще победим ", написа градоначалникът в обявата си.

Длъжностни лица в западната Лвовска област, която граничи с Полша, оповестиха, че съветска въздушна офанзива рано на Нова година е нанесла вреди по постройката на университет в град Дубляни и е развалила паметника на пълководец на Украинската въстаническа войска от 1940 година в покрайнините на град Лвов.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че въздушната офанзива на Русия е ориентирана и към Николаевска и Днипровска област.

Както Москва, по този начин и Киев отхвърлят ​​обект на офанзивите им във войната да са цивилни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР