Украински медии съобщават за чути експлозии в Одеса, Днипро и

...
Украински медии съобщават за чути експлозии в Одеса, Днипро и
Коментари Харесай

Отново експлозии в украински градове

Украински медии оповестяват за чути детонации в Одеса, Днипро и Киев след оповестяването на въздушна паника в цялата страна , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според информациите мощна детонация е прогърмяла в Одеса още преди обяваявяването на въздушната паника. Руските военни са нанесли ракетен удар по инфраструктурен обект в Одеска област, заяви по-късно губернаторът Максим Марченко. Той прикани популацията да остане в укритията.

" Суспилне " заяви, че в град Днипро са се чували детонации . УНИАН също написа за детонации в този огромен украински град. " Има сигнали за проблеми с електричеството в част от града ", отбелязва организацията.

Заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко сподели, че в Днепропетровска област ракети са блъснали два обекта.

" Има няколко удара в две инфраструктурни уреди. Един човек е потърпевш. Спасителите отстраняват следствията ", написа той в своя канал в " Телеграм ".

Експлозии се чуват и в Киев , оповестяват локални медии. TSN оповестява за работата на противовъздушната защита в региона на Киев.

Както заяви губернаторът на Николаевска област Виталий Ким , към 8 сутринта са изстреляни първите ракети.

" Три ракети прелетяха над Харковска област. Те бяха видяни и над Полтавска област. Авиацията се подвигна в небето в Киевска, Черниговска и Черкаска област ", написа УНИАН. Каналите за наблюдаване оповестяват за работата на Противовъздушна отбрана както в Харковска, по този начин и в Черкаска област, прецизира организацията.

" Има информация за вероятни противников ракетни офанзиви по нашия район ", написа в своя канал в " Телеграм " Олег Синегубов, губернатор на Харковска област.

По-рано тази седмица против енергийната инфраструктура на Украйна от началото на нашествието. Според украинската страна съветските военни са изстреляли към 100 ракети. Повечето от тях са били свалени от противовъздушната защита, оповестиха украинските военни., че ракетите са достигнали задачите си (и свързват тези цели с военна инфраструктура).
 Критична обстановка в енергийната система на Украйна Обновена
Критична обстановка в енергийната система на Украйна

Режим на тока в Киев, наранена е и Молдова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР